2.5
2.5
Osalig hämnare
Charles Forsyth blev avrättad i elektriska stolen 1956, trots att han var oskyldig. Nu är han tillbaka, och ute efter att hämnas på den som satte dit honom.

Originaltitel | Prison |
Alternativ titel | Upplopp i Creedmore fängelset |
Regissör | Renny Harlin |
Manus | C Courtney Joyner |
Genre | Drama, Kriminalare, Thriller, Skräck, 80-tal |
Skådespelare | Lane Smith, Viggo Mortensen, Chelsea Field, Lincoln Kilpatrick, Tom Everett, Ivan Kane, André De Shields, Tommy 'Tiny' Lister, Larry Flash Jenkins, Arlen Dean Snyder, Hal Landon Jr, Stephen E Little, Mickey Yablans |
Underhållande i alla fall.
Några bra scener, en het Viggo och en överspelande Smith gör filmen till en hyfsad B-rulle.
Stark tvåa. Har charmiga 80tals effekter och åtminstone ett snyggt mord. Annars är det tyvärr inte så där jättemycket till manus.
Totalt ointressant men i sin ostighet småroande b-skräckis.
En hyfsat bra skräckrulle. Ingen favorit, men den duger gott att titta på. Gillar Viggo Mortensen också.
Riktigt bra kultskräckis.
I mitt tycke, en riktigt bra film. Kul att se den oklippt då den har varit totalförbuden och hårt nedklippt på VHS i Sverige.
Stabil 80-talare, Harlins bästa? Bra effekter, gedigen underhållning och schysst tempo.
Nja, det här kunde såklart gjorts så mycket bättre, men när Renny Harlin står bakom spakarna ska man inte ha några större förhoppningar...
Den var ju väldigt skum och kändes mycket äldre än vad den faktiskt var, men på ett sätt gillar jag den här lite. Den hade sin charm.