Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Oskyldiga drag


Josh Waitzkin är en vanlig baseballintresserad grabb som upptäcker att han har en stor talang för schack. I sina försök att utveckla den, stöter han på både charlataner och mästare. Men eftersom han trots allt inte är mer än en liten pojke, så blir de rigorösa systemen, som den coach han föräldrar engagerat ställt upp, för mycket för honom, och han gör uppror mot dem. Omgivningen förväntar sig att han ska bli en ny Bobby Fischer, men den lille Josh är inte säker på att det är vad han vill. Baserad på en verklig toppspelares uppväxt.


Originaltitel Searching for Bobby Fischer
Alternativ titel Innocent Moves
Regissör Steven Zaillian
Manus Steven Zaillian
Genre Drama, Komedi, 90-tal
Skådespelare Max Pomeranc, Joe Mantegna, Joan Allen, Ben Kingsley, Laurence Fishburne, William H Macy, Laura Linney, Robert Stephens, David Paymer, Hal Scardino, Vasek Simek, Dan Hedaya, Anthony Heald, Steven Randazzo, Austin Pendleton, Michael Nirenberg
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 206
Filmnummer 15305

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2021-07-07
Schack matt, nja, blir lite väl långtråkig...
norenorama
2020-11-17
Totalt osebar om man kan ens ett uns av schack. Som i början när man ska fatta hur stört bra ungen är när han ska spöa farsan i ett parti så får man se efter 340 drag att han har plockat nästan alla pjäser av sin farsa?? Om han hade vart ett geni i schack så skulle han fått matt på några drag. Eller när han ska köra någon tävling med 8 åringar och de bygger upp som att han skulle ha problem med dem, när han redan spelat emot och vunnit ultraskillade spelare på världsmästarnivå? Vet regissören ens vad spelet går ut på? I den där barntävlingen så får föräldrarna information om tävlingen genom att en unge springer och ger info om vad som händer. "han förlorade en bonde" INTE annan info om vilken eller något annant och alla föräldrarna flämtar till *oooh* och jämrar sig som att man skulle kunna ha någon som helst aning om ifall det var bra eller dåligt drag, de får inte se något bräde eller något annat heller. Helt totalt värdelös film.
Originalet
2017-11-30
Njaaaa
Körsbär
2017-02-12
Stod med som klassiker på Netflix, inget ämne jag kan minnas jag sett på film tidigare. Men näe det blev bara smörja i slutet. Hade hellre sett en större roll på Laurence Fishburn! Hans karaktär gav liv i schack!
Barneyk
2015-09-26
Börjar riktigt bra och känns lite speciell men tappar helt fart och riktning och övergår i utdraget, stråkfyllt hollywoodsmör. Stark tvåa.
OffTheGround
2015-01-07
Gott tidsfördriv med härlig 90-talskänsla (kolla killens skor!) men mot slutet blev det övertydliga alltför övertydligt och då blev det lite "njäh" av det hela. Den svenska titeln är lite kul, för övrigt.
ziferN
2014-01-26
Bra, intressant och underhållande amerikanskt drama men det blir dock lite väl gulligt och löjligt mot slutet när man träffar filmens "fiende" som liknar ungen från The Omen, och särskilt slutet. Men innan dess är filmen bra med suveränt skådespeleri och schack har nog aldrig varit så spännande och intressant som det är i filmen. Så en trea är filmen allt värd.
zang
2010-02-11
började bra sen blev det så sliskigt och löjligt att jag ville kräkas.
WillyV
2008-01-16
Helt ok film på ett svårt tema att få intressant (dvs schack).

2008-01-01
En besvikelse. Som schackälskare berördes jag stundom till en 4:a, men när spelens spel fick ge plats åt hollywoodsk sensmoral, förutsägbarhet och sliskiga stråkar hamnar omdömet på ett högst medelmåttigt snittbetyg.
Visa äldre kommentarer »