Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Agent 117: Uppdrag i Kairo


En komedi i vilken en spion reser till Kairo för att finna ett saknat skepp med vapen.


Originaltitel OSS 117: Le Caire nid d'espions
Alternativ titel OSS 117 - Cairo: Nest of Spies
Regissör Michel Hazanavicius
Manus Jean-Francois Halin, Michel Hazanavicius
Genre Komedi, Äventyr, 2000-tal
Skådespelare Jean Dujardin, Bérénice Bejo, Aure Atika, Constantin Alexandrov, Said Amadis, Laurent Bateau, Claude Brosset, Francois Damiens, Philippe Lefebvre (II)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 173
Filmnummer 50640

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


RichardEk
2013-07-09
Rolig och färgglad Bondkomedi som inte enbart innehåller obegriplig fransk humor av slappstickkaraktär. Här finns ganska mycket av lågmäld humor sagd eller gjord som i förbifarten. Bondvarumärket är också så tacksamt att göra parodi på, och här väjer man inte för Bondfigurens koloniala förankring. Det är snyggt, det är puttrande roligt, och igen, en färgglad film är ibland väldigt effektiv som ögongodis.
erosagape
2013-05-08
Lika bra och rolig som Rio var denna trist. Kanske håller inte konceptet?
Kimchi
2013-03-30
Vilken pärla! Fantastiskt snygg och rolig homage till efterkrigstidens spionfilmer.
Krusty
2012-06-26
Några riktigt roliga scener, men överlag rätt seg komedi. Dujardin gör hela filmen.
PeterTheW
2012-05-14
Dujardin har ett fantastiskt minspel, ja. Tyvärr är han det enda som håller detta från totalt bottennapp.
hsimpson
2012-05-01
Hazanavicius kan det här med hyllningar till svunna filmtider. Dujardin och Bejo är, precis som i The Artist, lysande - inte minst den förstnämnde med sitt fascinerande minspel. Underhållande och märklig om vartannat, denna intressanta filmupplevelse. Dom är inte riktigt kloka, dom där fransmännen!
Bumbi78
2012-03-25
Snygg som fasen och retrokänslan är total. Jag gillade dock uppföljaren bättre då den här vacklar mer och känns upprepande i skämten, men visst är det rejält kul ibland och Dujardin sköter sig prickfritt. Hoppas det kommer fler OSS 117.
Moj
2009-10-28
Väldigt kärleksfullt genomfört :)
Fuzzy
2008-08-25
Ett ord beskriver OSS 117: Retro. Allt från kläder till frisyrer till datagrafik går i den supersnygga 60-talsagent stilen. T.o.m. flera av skämten samt huvudkaraktären känns retro i sin tidsenliga politiska okorrekthet. Det känns verkligen att den bygger på kiosklitteratur. Att den sen är fransk ger den bara mer retro känsla a lá Tintin/Louis de Funès. Se den med glimten i ögat och ni kommer få en fin filmstund.
St_affan
2008-07-13
Riktigt sjukt snygg film. Nog den enda moderna film som skulle kunna lura mig att det var en restaurerad 60-talsfilm. Färgerna, fotot, ljussättning kläder och scenografi är alla fantastiska. Jean Dujardin är riktigt bra i huvudrollen jag asdiggar hans minspel. Smådetaljer som får mig att skratta riktigt mycket. Jag är glad att jag sett denna verkligen.
Visa äldre kommentarer »