Our Sunhi
Tre män trånar ovetandes efter samma unga kvinna, den mystiska och svårfångade filmstudenten Sunhi. Hennes ex-pojkvän, universitetslärare och en tidigare filmelev tror alla att de har lyckats lista ut precis vem Sunhi egentligen är, trots att hon själv är väldigt osäker på sina mål i livet.

Originaltitel | U ri Sunhi |
Regissör | Hong Sang-soo |
Manus | Hong Sang-soo |
Genre | Drama, Komedi, Romantik, 2010-tal |
Skådespelare | Jeong Jae-yeong, Jeong Yu-mi, Kim Sang-jung, Lee Min-woo, Lee Seon-gyun, Ye Ji-won |
Tyvärr känns det här mer som en skiss om man jämför med andra verk av regissören. Jag tycker idén är väldigt intressant och var sugen på konceptet när jag satt mig i biostolen. Men både handlingen och karaktärerna känns väldigt lättviktiga och det är sannerligen inte några dialoger som är intressanta eller väl skrivna utöver det vanliga som gör att man verkligen bryr sig under de utdragna scenerna. Finns många filmhistoriska vinkar, och säkert ännu fler än de jag lyckades fånga upp, men det känns mest lökigt i det här sammanhanget. Fotot är helt okej och jag tycker ändå vi får ett par riktigt snygga rutor. Dessa rutor var ofta dominerade av färgen rött, vilket är värt att notera för mig då jag oftast inte är en rödälskare. Zoomen blir ju tyvärr tröttsam. Betyget blir en medeltvåa.
Det är svårt (som Ozu fantast) att inte älska långa scener där karaktärer pratar med varandra sittandes på en bar (och bli lätt berusade). Hong fyller filmen till bredden med den typen av scener. Underbar humor och en riktigt snygg avslutning. Fotot är dock väl digitalt, så det blir inte mycket njutning av bilderna. Betyg 6.9
Efter att ha sett både denna och "Nobody's Daughter Haewon" så kan jag utan tvekan kora denna som favorit av de två. Båda var väldigt lika, hade samma teman och samma tempo. Till och med samma kläder! Men det var något med den här filmens karaktärer och humor som gjorde den till betydligt mer underhållande och relaterbar.
En person går ner för gatan. Vi kan omöjligen veta hur personen kommer att röra sig, bara om vi tillämpar personens tänk på oss själva. En person går ner för gatan i en film av Hong Sang-soo, och vi vet plösligt precis hur personen kommer röra sig. Filmens fysiologi finns i varje partikel, det är film när den är som mest utkristalliserad, cinematisk logik när den är som mest påtaglig. Our Sunhi är en av de mer berättarmässigt enkla filmer jag sett av regissören, en trend genom de senare filmerna som inte alls är av ondo, även om jag tyckte den här vara marginellt karaktärslösare än förr- och förförra året alster.
Hong lufsar vidare och gör det riktigt fint. Den här börjar lite svagt men tar sig ordentligt efterhand och skildrar på ett lustigt sätt en kommunikationskedja där alla utom Sunhi är medvetna om de andras position. Deras försök att definiera och knyta henne till sig är skildrade med precision. Dock skulle det estetiska kunna få sig ett lyft. Visserligen är Sang- Soo skicklig på att låta samspelet mellan karaktärerna att växa fram i långa tagningar men fotot ser ganska platt och trist ut.