3.4
3.4
Outback
En ung lärare har otur i spel och fastnar i de isolerade delarna av Australien där han milt sagt får problem med de lokala invånarna.

Originaltitel | Wake in Fright |
Regissör | Ted Kotcheff |
Manus | Evan Jones (II) |
Genre | Drama, Thriller, 70-tal |
Skådespelare | Donald Pleasence, Gary Bond, Chips Rafferty, Sylvia Kay, Jack Thompson, Peter Whittle, Al Thomas, John Meillon |
Djurisk och obehagligt dålig.
Smått genialisk film i hur konsekvent deprimerande den är. Donald Pleasences karaktärs första replik lyder: "All the little devils are proud of hell" och menar att om man måste bo någonstans så är det lika bra att gilla läget. Det säger allt om det ostimulerande livet i Bundayabba.
Besviken
Det finns egentligen ingen handling och filmen tar aldrig vägen någonstans men det är hela tiden obehagligt att se den, och det är väl lite bra
Genuint obehaglig, medryckande, helt oförutsägbar, underbara miljöer och stämningar jag inte sett i nån annan film. Det blir femma!
Svettig var ordet.
Regin är makalös men det räcker inte ända fram till en 5a. Gillar konceptet och uppbyggnaden, om man nu kan kalla det så:) Det som gör att denna "bara" får en 4a av mig är att jag hade velat mer. Mer galenskap, mer Deliverence. Eller kort och gott, mindre våld mot djur och mer Man to man(manhunt).
Den svettigaste film jag sett.
Jävlar i satan vad det dricks öl i den här rullen!
En film som är svår att tycka om då den är genuint obehaglig men ändå fantastiskt välgjord. Regin är makalös och skådisarna gör väldigt bra ifrån sig. En studie i maskulinitet som är rätt beckmörk. Fyran är inte helt klockren då filmen är rätt långsam och rentutav lite småtråkig emellanåt men efteråt lämnar den inte i fred, här är mycket att fundera kring.