Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Owning Mahowny


En sliten banktjänsteman med stora spelproblem blåser banken han jobbar hos på miljoner genom skenkonton. Drar till Vegas och spelar craps, blackjack, roulette och miljonerna rullar. Baserad på en verklig historia, den största banksvindeln i kanadensisk historia.


Originaltitel Owning Mahowny
Regissör Richard Kwietniowski
Manus Maurice Chauvet
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Philip Seymour Hoffman, Minnie Driver, Maury Chaykin, John Hurt, Sonja Smits, Ian Tracey, KC Collins, Jason Blicker, Vince Corazza
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 575
Filmnummer 16077

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Krille80
2015-01-08
Att se Philip Seymour Hoffman agera är något fantastiskt oavsett vad det är för film eller vad den handlar om. Här är det trevligt att se honom i en huvudroll och i en skön roll som blir ännu mer intressant med tanke på att denna film och hans karaktär baseras på en sann historia. Det är ingen sprakande histoiria som underhåller till tusen utan en rak och realistisk film med fina skådespelare och skådespelarinsatser. Minnie Driver tycker jag man ser allt för lite av nuförtiden. 3+
AlbinWesley
2014-06-03
Bra film med ett givetvis väldigt välspelat karaktärsporträtt av PSH, men man kommer inte riktigt tillräckligt nära för att det ska beröra. Känns lite oinspirerad på så vis. Men onekligen bra.
sawa
2014-02-19
Nja, det skulle varit intressant att i större grad få ta del av huvudpersonens tankar. Nu blev det ganska intetsägande.
Ojhda
2014-02-04
Börjar bra och bra upplösning. Blir rätt seg och enformig ett tag i mitten dock. Fortfarande en intressant historia som på ett väldigt obehagligt sätt visar mörkrets sida av spel! Och självklart är PSH helt fantastisk, hans prestation är bäst med filmen! Filmvärlden har lidit en stor förlust! Vila I Frid!
Canaletes
2013-12-03
Bra film och man känner för karaktären och hans spelberoende som ballar ur. Dock blir det mycket av det samma. 5.7/10
Berniey
2013-01-18
Baserad på sann historia och det är välspelat men kanske litet för mycket spelsekvenser!
Gigi1943
2012-12-30
Riktigt hyfsad. Det känns skönt att man inte tillhör de spelgalnas gäng, hu!
HerrNenne
2011-12-17
Filmen är bara inte olustig, den är tråkig också. Efter en timme och en kvart kom filmens enligt mig första bra scen.
Underdog
2011-08-05
bra skådespel, och snyggt filmad. Väldigt mörk stämning och skön med den där åttiotalsmusiken som satte stämningen väldigt bra. Dock så var filmen handling lite haltande, det var ju lite som att samma tio minuter rullades om och om igen.
mammene
2011-07-30
Huvudpersonen, här utmärkt gestaltad av Seymour Hoffman är ingen utåtagerande person precis. Man kan ändå tydligt känna hans frustration och det är det som är bra men denna film att det inte överdramatiseras utan framförs på ett realistiskt sätt, även om jag inte alltid hängde med i alla transaktioner. Vissa partier kan därför gå lite på tomgång men hellre det.
Visa äldre kommentarer »