1.6

På farlig mark

Ett skurkaktigt företag exploaterar hänsynslöst Alaskas naturtillgångar. Oljebrandsbekämparen Forrest bestämmer sig för att stoppa rovdriften.

Originaltitel On Deadly Ground
Regissör Steven Seagal
Manus Robin U Russin, Ed Horowitz
Genre Action, Thriller, Äventyr, 90-tal
Skådespelare Michael Caine, Billy Bob Thornton, Steven Seagal, John C McGinley, Joan Chen, R Lee Ermey, Shari Shattuck, Sven-Ole Thorsen, Mike Starr

karlmats
2023-04-24
Seagals första och sista chans att regissera sig själv och likt Shatner i Star Trek V så passar han på att hylla sig själv till skyarna. Eftersom han är en skådis som bygger på att vara camp och som alltid blir bättre ju mer överdrivet och osannolikt som händer så är detta mindre av ett problem än i Shatners fall men det är fortfarande värt att nämna. Dock hade jag nog gärna sett ännu mer av detta, det börjar lovande och dalar sedan ut vartefter filmen fortgår, ett tema man sett förut i Seagals filmer. Michael Caine gör inte en speciellt bra insats och Thornton missade jag helt att han var med. Det här är ju Seagal show och mycket av handlingen känns igen från andra filmer. Det är ju fascinerande att se vad som hände med Seagal som person, på den här tiden känns det som att han ser sig själv som den ultimata good guyen, idag är han bästa kompis med Putin och försvarar invasionen av Ukraina, jag gissar att han fortfarande ser sig själv som en good guy men att han är en narcissist av rang råder det väl ingen tvekan om. Det är en bra scen i slutet där Seagal konfronterar Caine och frågar honom vad man säger till en människa helt utan samvete, vad man än säger och vilken logik man än använder så spelar det ju ändå ingen roll. Kanske borde Seagal sätta sig en kväll och se om sina gamla filmer och fundera på sina livsval. Miljötalet i slutet var ett riktigt Greta moment och kändes malplacerat och utdraget, mer hämtat från nån dokumentär men ännu ett tillfälle för Seagal att hylla sig själv kanske så jag är inte förvånad. En halvstark 2a ändå, den ligger väl nånstans i mitten av Seagals tidiga filmer innan hans förfall eskalerade.
Andreas_
2022-11-05
Ja inte mycket att säga eller skriva om denna kanske, en klassisk Steven Seagal rulle fast snäppet sämre och det var väl lite här som Seagals rykte som skådis dog ut och B-filmerna började hagla fram istället, detta är en av hans sämre filmer och det hela blir inte bättre av att han är en miljöaktivist av rang, nästan så att man kan klassa honom som miljöterrorist trots att hans hjärta är gott och vill väl, men högen med lik och egendom förstörd så blir detta nästan ett skämt, men budskapet var dock före sin tid, han har helt rätt i sitt tänk och sedan denna film som kom ut 1994 så har vi bara förstört planeten ännu mer, så denna film är faktiskt en riktig tankeställare idag medans när den kom ut så kunde ingen knappt tänka att det skulle bli så illa som det är idag, så en remake fast gjord på ett bättre sätt och bättre manus hade nog varit något för dagens actionfilmer, hursomhelst, denna film är inte den bästa han gjort men inte den absolut sämsta heller, den hamnar där mitt mellan. Manuset är som sagt patetiskt dåligt, regin av Seagal är väl helt okej, hans insats framför kameran är bra om man räknar av Seagals standard mått såklart, stor skurkroll med Michael Caine som dock spelar över å det grövsta, så denna film vill han nog stryka från sitt annars så fina CV, sen har vi små roller med många skådisar man känner igen från annat, som t.ex Joan Chen, John C McGinley, R Lee Ermey och självaste Billy Bob Thornton i en mycket liten och tidig roll, tyvärr hjälper det inte med duktiga skådisar om manuset är kasst, så filmen i sin helhet är inte värd att se om man inte bara älskar Seagal eller vackra Alaska miljöer eller kanske är en miljöaktvists våtaste dröm, vem vet, men personligen så duger denna endast om man inte har något bättre för sig en bakis dag i soffan på en söndagskväll, så betyget blir en stabil 2:a
sodomiten
2021-10-16
Steven Seagals outfit..Så ser en äkta miljövän ut!
andmoreagain
2018-03-25
Typexempel på en filosofisk actionfilm!
Fläskkäft
2015-12-15
Steven Seagals 90-talsrullar är mer underhållande än de som kom under 2000-talet, de kändes mer påkostade faktiskt och inte av den sopiga kvaliteten han gör nuförtiden. Första halvan av denna rullen är inte så dum, vi bjuds på ett trevligt barslagsmål och Seagal målas upp som ens allra värsta mardröm någonsin om man gör honom sur. En aning seg mellanakt där Seagal bekantar sig med eskimåer och undersöker andevärlden. I sista akten höjs tempot och det hela blir för utdraget och dumt. Hade föredragit mer slagsmål likt den i barscenen. Michael Caine spelar ett iskallt, cyniskt svin och det är helt klart en av hans sämre rollprestationer. Miljöerna i Alaska är tilltalande och fotot är faktiskt inte så dumt. Pekoral-talet i slutet blir aningen för mycket, det värnas om miljön och vad vi måste göra för kommande generationer.... Att Seagal hade ihjäl en hundra pers va det ingen som brydde sig om. =)
2014-11-09
Actionfilm som bara blir sämre och sämre. Steven Seagal spelar en miljöaktivist och Michael Caine en skurk. Tuffa actionscener och häpnadsväckande stunts hjälper inte denna filmen på långa vägar.
ClintanTheKing
2014-03-08
Denna är verkligen INTE bra. Explotionsrekordet var slaget redan halvägs in i filmen och någon story ser vi inte mycket av. Kul dock att se bl. a Michael Caine, John C McGinley och Billy Bob Thornton i några av rollerna. Seagal är ju alltid Seagal men detta är utan tvekan hans svagaste rulle hittills och ettan kunde inte bli mer given.
norenorama
2013-11-09
Ger man denna en etta så gör man det av grupptryck när man ser att andra gjort det. Finns ruggigt många kul och episka scener i denna film för ALLA som gillar kul charmig action och våld med rätta känslan. Finns ingen skådis som skulle kunna ha gjort barscenen med handleken bättre på jorden. Bara att se och njuta!
tamousha
2011-12-25
Usel.
need_sleep
2011-10-11
I brist på annat... om man gillar Seagal.