På heder och samvete

Överste Nathan Jessup är beredd att göra allt för att rädda ansiktet i en rättegång om en ung sergeants död. Advokat Daniel Kaffee ger sig inte förrän sanningen uppdagats och rättvisa har skipats.
Originaltitel | A Few Good Men |
Regissör | Rob Reiner |
Manus | Aaron Sorkin |
Genre | Drama, Kriminalare, Thriller, 90-tal |
Skådespelare | Jack Nicholson, Tom Cruise, Demi Moore, Kevin Bacon, Kiefer Sutherland, Xander Berkeley, Kevin Pollak, Matt Craven, Christopher Guest, James Marshall, Noah Wyle, J T Walsh, J A Preston, John M Jackson, Wolfgang Bodison, Cuba Gooding Jr |
Känns överskattad, men otrolig skådespelarlista och Jack Nicholson briljerar förstås trots den lilla (sett till minuter) insatsen. Sevärd för de klassiska citaten och Tom Cruise när han var som bäst på 90-talet. Inte det starkaste Sorkin-manuset jag sett hitills dock.
Kan ett långt rättegångsdrama om ett inte helt intressant mordfall på en amerikansk militärbas vara bra? Ja, men bra skådisar kan det bevisligen det.
Mycket välspelad och spännande rättegångsfilm. I övrigt Guantanamo återbördas till Kuba.
Det blir långtråkigt att sitta och följa turerna i en rättegång. Trots alla kända skådespelare är underhållningsvärdet lika med noll.
Filmen var väl lite väl seg för min smak...
Bra film, med lite spänning. Tom Cruise lyfter hela filmen. Hade glömt vilken bra skådis han är, och sjukt snygg var han också.
Håller mycket bra fortfarande.
Magnifikt samspel mellan Cruise & Jack N. Det är verkligen det som filmen briljerar med! Älskar åxå det lugna tempot som filmen har. Inte ofta man stöter på det i dagens film utbud. 3+
Hur har så många bra skådespelare lyckats hamna i en så här pass seg och tråkig film utan handling?
Bra film. Her er det handlingen og ikke skuespillerne som bærer filmen. Ja det skulle være Nicolson da.