Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

På rymmen med Pippi Långstrump


Annika och Tommy beslutar sig för att rymma hemifrån för att deras mamma är så tjatig. Mamma ber Pippi följa med dem. De tre upplever en hel del äventyr och träffar bl a luffaren Konrad.


Originaltitel På rymmen med Pippi Långstrump
Regissör Olle Hellbom
Manus Astrid Lindgren
Genre Familjefilm, 70-tal
Skådespelare Inger Nilsson, Maria Persson, Pär Sundberg, Hans Alfredson, Benno Sterzenbach, Öllegård Wellton, Fredrik Ohlsson, Walter Richter, Kurt Zips
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4964
Filmnummer 4938

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Dele
2020-06-26
Det finns ingenting jag egentligen ogillar med denna film, Pippi är häftig och det är charmigt, men det lyfter inte riktigt (förutom i flygscenerna då). En stabil betygstrea.
myslas
2020-04-28
En jättefavorit när jag var liten och här finns några riktigt roliga delar. Lite för långa stunder när det inte händer något.
Tonti
2019-01-04
Psykedeliskt värre emellanåt.
Rai
2017-09-20
Fånig film, men otroligt töntiga scener, som att flyga, klättra, cykla på en cykel utan hjul, Det här inte Pippi, utan någon B-superhjälte som inte har på vita duken att göra!!!
Stygga-Vargen
2017-08-18
Klassiker!
AjaxSwan
2016-04-20
Pippi-filmerna är ju alltid bra, men regissör Hellbom går lite för långt med denna. Visst, Pippi är jättestark och snabb osv, men inte fan ska hon kunna flyga!
Bernhard99
2015-07-09
kudos till sextiotalsfilm, min sexåring tyckte den var tillräckligt läskig i "action-scenerna" så att pappa behövde komma in och vara sällskap.
Krille80
2015-02-18
Trots att jag är uppväxt med ett nära förhållande till Astrids Lindgrens figurer och historier så var detta en film jag först såg nu tillsammans med mina systerbarn. Medans barnen älskade detta så var jag, inledningsvis, mer kritisk mot filmens hantverk men när jag släppte den sidan av mig så kunde jag njuta av charmen i historien.

2014-10-03
"På rymmen" blev lite lite sämre än serien faktiskt. Pippi kan allt och är bäst på allt, det vet vi, men här finns det liksom inga gränser för vad hon klarar av. Det är dock fortfarande en charmig film. Såklart.
Djason
2014-02-26
Charmig barnfilm, har lite svårt för de riktigt dåliga effekterna men det är ju trots allt en barnfilm och de bryr sig nog inte.
Visa äldre kommentarer »