Paddington

En peruansk teddybjörn som älskar allt brittiskt reser till London för att hitta ett hem. Vilse och ensam på Paddington Station börjar han att inse att stadslivet inte är som han hade föreställt sig. Som tur är träffar han familjen Brown, som är vänliga nog att se efter honom.

Ful_fisk
2025-01-20
Har alltid förvånats lite över hur kritikerna rosat dessa filmer då jag aldrig tyckt det sett bättre ut än typ Alvin och gänget, så nu var jag tvungen att titta. Såg den med barnen och därav med svensk dubb, vilket förstås kan ha sänkt intrycket, men jag försökte tänka bort det. För övrigt var det rätt kul att se den här typen av barnfilm med dubb, kan inte ha gjort det sedan jag själv var barn så det var nästan lite nostalgiskt. Överlag känns det här som en slags film jag hade kunnat se på den tiden, som 101 dalmatiner från 1995 med Glenn Close t ex. Filmen har absolut sin charm, och barnen verkade tycka om den. En stor del är ju datoranimerat, vilket inte direkt är vackert att titta på. Hade kanske varit bättre att bara animera rubbet, nu ser ju allt så fejk ut. Men de många oväntat kända skådespelarna lyfter ju förstår helheten också, som Nicole Kidmans genomonda skurk. Lite blandat intryck och kanske ingen överdrivet bra film, och jag vete fan om jag behöver se någon uppföljare, men det positiva väger ändå över till sist och den får godkänt ändå, mest tack vare oförargelig charm.
DrVergerus
2025-01-13
Väldigt söt, charmig och underhållande.
Starlette
2022-01-11
Söt film med bra skådisar. Känns inte "barnslig".
staten
2021-01-29
Ett mästerverk i genren barnfilm/familjefilm. Rolig, välgjord, rörande och smart. Bra persongalleri och finfina skådespelare lyfter det ytterligare och regin är stilsäker och berättandet fantasifullt.
karlmats
2019-08-19
Väldigt brittiskt, väldigt varmt och faktiskt väldigt välgjort. Visuellt ser Paddington verkligen ut att passa in i den här världen. Samtidigt är det ju ganska tråkigt, att hans grej är att han ska vara bortkommen och käka marmelad känns ju lite som en modern variant av Mr Bean. Visst finns det politiska aspekter av detta också i sken av Brexit och britternas upplevda xenofobi men det är i ärlighetens namn ganska trist det med. Nicole Kidman livar upp som en oväntat ondskefull badding för en sån här film, men hon lyfter ju inte hela filmen på egen hand. Har man nostalgi över den här karaktären eller är anglofil ut i fingerspetsarna är nog det här en fullträff. För mig blir det en stabil 2a.
KyLLo
2019-01-02
Tråkig och barnslig, men jag gillar förstås det brittiska.
wasteoftime
2018-03-25
Det finns nog en viss potential här, men den förstördes nog för mig, till stor del av den svenska dubbningen som Netflix tvingade mig att se. Eller ja, för all del, jag kunde valt finska, norska eller danska också. Varför?! Jaja, det är nog en bra barnfilm, och hade den som sagt varit på originalspråk hade jag nästan garanterat uppskattat den mer. Men nu är jag inget barn och den var på svenska. Det störde mig helt enkelt för mycket. Med det sagt, inte dåligt heller. 0,2 på SH-skalan.
Oompf
2018-02-16
Oerhört charmig.
RunRiot
2018-01-16
Brittisk charm, gillar Capaldis comic relief. Den funkar, men inget jag lär minnas om en vecka.
Hogman
2018-01-03