Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Paddington


En peruansk teddybjörn som älskar allt brittiskt reser till London för att hitta ett hem. Vilse och ensam på Paddington Station börjar han att inse att stadslivet inte är som han hade föreställt sig. Som tur är träffar han familjen Brown, som är vänliga nog att se efter honom.


Originaltitel Paddington
Regissör Paul King (II)
Manus Paul King (II)
Genre Komedi, Familjefilm, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Ben Whishaw (röst), Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Madeleine Harris, Samuel Joslin, Nicole Kidman, Peter Capaldi, Julie Walters, Jim Broadbent, Tim Downie, Kayvan Novak, Matt Lucas, Jude Wright, Michael Gambon (röst), Imelda Staunton (röst), Steve Edge
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 967
Filmnummer 110319

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Starlette
2022-01-11
Söt film med bra skådisar. Känns inte "barnslig".
staten
2021-01-29
Ett mästerverk i genren barnfilm/familjefilm. Rolig, välgjord, rörande och smart. Bra persongalleri och finfina skådespelare lyfter det ytterligare och regin är stilsäker och berättandet fantasifullt.
karlmats
2019-08-19
Väldigt brittiskt, väldigt varmt och faktiskt väldigt välgjort. Visuellt ser Paddington verkligen ut att passa in i den här världen. Samtidigt är det ju ganska tråkigt, att hans grej är att han ska vara bortkommen och käka marmelad känns ju lite som en modern variant av Mr Bean. Visst finns det politiska aspekter av detta också i sken av Brexit och britternas upplevda xenofobi men det är i ärlighetens namn ganska trist det med. Nicole Kidman livar upp som en oväntat ondskefull badding för en sån här film, men hon lyfter ju inte hela filmen på egen hand. Har man nostalgi över den här karaktären eller är anglofil ut i fingerspetsarna är nog det här en fullträff. För mig blir det en stabil 2a.
KyLLo
2019-01-02
Tråkig och barnslig, men jag gillar förstås det brittiska.
wasteoftime
2018-03-25
Det finns nog en viss potential här, men den förstördes nog för mig, till stor del av den svenska dubbningen som Netflix tvingade mig att se. Eller ja, för all del, jag kunde valt finska, norska eller danska också. Varför?! Jaja, det är nog en bra barnfilm, och hade den som sagt varit på originalspråk hade jag nästan garanterat uppskattat den mer. Men nu är jag inget barn och den var på svenska. Det störde mig helt enkelt för mycket. Med det sagt, inte dåligt heller. 0,2 på SH-skalan.
Oompf
2018-02-16
Oerhört charmig.
RunRiot
2018-01-16
Brittisk charm, gillar Capaldis comic relief. Den funkar, men inget jag lär minnas om en vecka.
Hogman
2018-01-03
rolig
dafreakish
2018-01-02
Hypercharmigt om den mysiga björnen i denna berättelse för de minsta, som också innehåller spänning och vuxenflörtar. Det är väldigt brittiskt, lågmält och läckert utfört. En skön film en regnig dag.
Krille80
2017-04-10
Detta blev mitt första mötet med den marmelad-älskande björnen Paddington(trots en storasyster som älskade björnen som liten). Under filmens första ca 50 minuter är jag helhjärtat med. Det är snyggt regisserat med kul effekter och filmens slap-stick humör är klockren. Hugh Bonneville(Downton Abbey) är sevärd. När filmen i den kvarvarande delen ska skapa spänning så faller dock filmen för mig. Det blir dessutom alltför mycket familjefilm för min del. Kidmans bov är också rätt stereotypt trist. 3-
Visa äldre kommentarer »