Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Palindromes


I centrum står 12-åriga Aviva som mest av allt vill bli mamma. Hon gör allt för att uppnå detta och lyckas nästan men stoppas till slut av sina förståndiga föräldrar. Så hon rymmer och beger sig ut på en resa som tar henne till den sjungande frikyrkofamiljen The Sunshine family, snusförnuftiga småpojkar och skuldtyngda lastbilschaufförer.


Originaltitel Palindromes
Regissör Todd Solondz
Manus Todd Solondz
Genre Drama, Komedi, Äventyr, 2000-tal
Skådespelare Ellen Barkin, Jennifer Jason Leigh, Shayna Levine, Rachel Corr, Alexander Brickel, Bill Buell, Richard Masur, Stephen Singer, Sharon Wilkins, Debra Monk, Richard Riehle, Stephen Adly Guirgis
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1640
Filmnummer 25180

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ozjeppe67
2016-10-18
Provokativ, experimentell och djupt obehaglig film - på det tyvärr sämre viset. Känns som en sunkig källarversion av David Lynch. Solondz lågvattenmärke hittills. Svag 2/5.
jonbo
2016-01-07
Välspelat men så ofta med Solondz så är det delade känslor, denna gång tar känslan över att han bara provocerar för att han kan, han provocerar inte i någon riktning, vilket iofs skulle kunna vara frigivande men det blir inte så. Det blir kallt och lite cyniskt.
Darn
2015-03-31
Så fin och så tragisk eller det ena eller bara det andra eller ingetdera. Oavsett. Lagom mycket känslokollisioner och så bra framställt. Solondz har blivit en av mina favoriter på personporträtt och hur människor skildras med ärlighet med få moraliska spärrar. Här skedde det främst med en slags finstämd ömhet som står ut litegrann gentemot hans övriga, vilket ställde alla dilemman på sin välbehövliga spets.
AlbinWesley
2013-07-05
Ganska briljant, absolut. Solondz är något enormt stort på spåren, men det når inte riktigt dit för mig. Även om jag inte har något problem med greppet som sådant, att växla mellan skådespelare för samma roll, så slutar det med att filmen inte riktigt känns helt enhetlig. Det hade säkert gått att lösa på något sätt, men jag vet inte hur... Väldigt bra hur som helst, alltid väldigt intressant att se hans filmer.
melpin
2012-11-16
Holy fucking fuck, epic weird.
AddeColciago
2012-10-24
Jag hade inte svårt för greppet med olika skådespelare till samma roll, inte heller själva premissen att huvudtjejen gärna vill ha barn, däremot tröttnade jag ganska fort eftersom historien inte utvecklas. Väl kämpat, Solondz, men den här gången blev det inte så bra.
hampushoney
2011-12-14
Intressant, men med en underton av cynicism och hån, vilket jag inte gillar. En del roliga ögonblick.
NtoNW
2011-07-23
Rent ironiskt sett är det här ju ganska bra, men i övrigt ser jag ingen storhet i denna film. Att skådisarna spelar så stolpigt som här är väl typiskt Solondz stil. Men jag får inte ut så mycket av filmen, som i mitt tycke är ganska medelmåttig.
TeddyBear
2010-12-30
"You gotta fight for the children". Haha. 3:a enbart p.g.a. the Sunshine Singers. Dåliga skådespelare rakt igenom.
ledsenpirat
2010-12-12
Underbar. Gripande. Man grinar, man skrattar. Det blir en fyra för att familjen Sunshine, hur härliga de än är läser de sina repliker utantill och lite stakande.
Visa äldre kommentarer »