Paradise

Efter att ha överlevt en flygplanskrasch lider en konservativ ung kvinna av en spirituell kris som skickar henne till syndernas stad, Las Vegas.
Originaltitel | Paradise |
Regissör | Diablo Cody |
Manus | Diablo Cody |
Genre | Drama, Komedi, 2010-tal |
Skådespelare | Julianne Hough, Russell Brand, Octavia Spencer, Holly Hunter, Nick Offerman, Kathleen Rose Perkins, Alyshia Ochse, Azure Parsons, Iliza Shlesinger, Phil Austin (II), Sarah Colonna |
En film i mängden, verkligen.
Kändes... annorlunda? Hmm.
Synd att inte det här blev bättre, grunden till en bra film finns trots allt här, men det är alldeles för tamt och fegt överlag. För att det här skulle kunnat funka så hade filmen behövt våga vara mörkare eller mer frigjord, gärna både och samtidigt. Nu känns det som att man vill att huvudpersonen ska lära sig en läxa, men man vågar inte låta henne vara med om nånting. Hela filmen blir därmed bara en gigantisk, men samtidigt lättviktig, moralkaka. Jag gillar dock att man för fram poängen att en ateistisk predikan är precis lika fel som en religiös predikan, jag hade gärna sett mer sånt, då hade kanske filmen blivit lite mer tänkvärd. I sin religionskritik är filmen annars väldigt billig, i inledningen slås det in många öppna dörrar, och det blir inte bättre av att man fegar ur och tar tillbaks allting i slutändan. Jag gillar aldrig när man slår in öppna dörrar, men ska man göra det så bör man åtminstone stå för det. I övrigt är det här iaf ganska trevligt att titta på, misfits i Las Vegas är ändå ett intressant tema, och skådespelarna sköter sig bra. Men även om man bara ser det där som ren underhållning, så är känslan av outnyttjad potential påtaglig