2.1

Paradiset

Kvällstidningsjournalisten Annika Bengtzon undersöker ett mord i Stockholms frihamn och upptäcker att den jugolslaviska maffian är inblandad. Kopplingar verkar också finnas till Paradiset - en stiftelse som påstår sig värna om misshandlade kvinnor. Annika blir kontaktad av en kvinna som påstår att Paradiset är något helt annat - att rörelsen går ut på att skydda kriminella och att de lurar till sig statliga pengar för sin verksamhet.

Originaltitel Paradiset
Regissör Colin Nutley
Manus Johanna Hald, Colin Nutley
Genre Drama, Action, Kriminalare, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Helena Bergström, Brasse Brännström, Ewa Fröling, Lis Nilheim, Maria Lundqvist, Katarina Ewerlöf, Reine Brynolfsson, Örjan Ramberg, Inga Landgré, Niklas Hjulström, Lisa Nilsson (I), Suzanna Dilber, Georgi Stajkov, Angela Kovacs, Lena T Hansson, Carl Kjellgren

Skapad 2019-12-09 av poesia
Kvällstidningsjournalisten Annika Bengtzon kämpar för att få bli riktig reporter och undersöker därför på egen tid stiftelsen Paradiset, som säger sig kunna radera hotade människors identite...   Läs mer »

Murvel48
2019-01-07
Det här är ingen kriminalfilm utan ett halvtaskigt drama om Annika Bengtsson.
2018-01-23
Usel film, som var hur länge sedan som helt jag såg och inte tänker jag se om den, inte ens för allt smör i Småland...
2016-11-24
Allmänt seg, tråkig och intetsägande film. Men när Colin Nutley står för regin så kan man knappast förvänta sig nåt annat.
2014-11-03
Pinsam film. Väldigt hoppig. Det verkar som den som klippt filmen råkat klippa bort delar av den. Filmen är otydlig och det verkar som Nutley inte har fattat handligen från boken. Det här är den klart sämsta svenska filmen på länge. Marklund må vara besviken. 1+
TheHorrorfan
2013-03-17
En otroligt dålig film.
Xenox
2012-07-03
Inte lika bra som Sprängaren. Den är inte lika spännande och storyn är tyvärr lite sämre, men den är ändå klart sevärd. Helena Bergström gör en bra insats som Annika Bengtzon.
2012-01-02
Otroligt taffligt rakt igenom. Dialogen och skådespeleriet är verkligen parodiskt dåligt, och under många scener kan man inte låta bli att bara sitta och skaka på huvudet åt hur uselt det är. Scenen med Helena Bergström och hennes morsa är nog den allra sämsta, men även scenerna där hon tar ett allvarligt snack om livet hemma i soffan tillsammans med sin väninna är osannolikt dåliga. Maria Lundqvist är bra värdelös hon också. Filmen räddas dock till viss del av en helt okej story, framför allt gillar jag vändningen som den tar efter ungefär halva filmen. Det gör att jag ändå hela tiden är engagerad, och jag blir dessutom lite glad när sköningen Carl Kjellgren dyker upp. Så det blir trots allt en tvåa, även om den givetvis är av det svagare slaget
drj
2011-08-20
Genant dålig dialog, plågsam att se.
Mat1az
2011-08-19
Det här orkar man ju fan knappt kolla klart på. Otroligt segt med en massa onödiga dialoger vars endasyfte är utfyllnad. Totalt skit!
Purp
2010-04-03
Själva kriminal historien varade 15-20 min utöver det var det bar onödiga bihandlingar som var totalt ointressanta.