Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

Paris, Texas


Travis vandrar från öknen in i en bar, äter lite is och däckar. Han vägrar att prata men genom en lapp med ett telefonnummer får byns läkare tag på hans bror. Travis har varit borta i fyra år, hans son är snart åtta och mamman är borta...


Originaltitel Paris, Texas
Regissör Wim Wenders
Manus Sam Shepard, L M Kit Carson
Genre Drama, 80-tal, Roadmovie
Skådespelare Harry Dean Stanton, Dean Stockwell, Nastassja Kinski, Hunter Carson, Aurore Clément, John Lurie, Bernhard Wicki, Socorro Valdez, Tom Farrell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3094
Filmnummer 4672

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


RustyFilm
2023-01-31
Wim Wenders levererar här en magiskt bra filmföreställning. Den lågmält framförda historien om den splittrade familjen Henderson berör oss redan från början och släpper inte taget förrän sluttexterna rullar (inte då heller förresten). Briljant. Filmen här har ett härligt bildspråk och ett känslomässigt djup i uttryck och scenografi (detta utan det blir överdrifter). Och allt serveras med Ry Cooders stämningsfulla gitarrknäppande där i bakgrunden. Skådespelet är lysande på alla håll. Skulle vilja ge ett extra plus till banskådisen Hunter Carson som gör karaktären Hunter (sonen i familjen).
labi
2021-02-07
Fotot och första halvan = världsklass. Andra halvan trampar lite vatten.
BarryHero
2020-08-15
Otroliga personporträtt i en film som har det kanske vackraste foto jag har sett i en film. Härliga Texas-miljöer där de cruisar runt till stämningsfull musik. I min mening tappar filmen lite efter den utmärkta första halvan medan andra hyllar den sista akten. Oavsett vilket är detta en fin kärleksförklaring till den amerikanske western som kanske var tvungen att berättas av en utomstående (europé).
Tonti
2020-08-06
Knäppt att jag inte sett denna tidigare. Börjar ju riktigt bra, och färgfotot skulle jag vilja kalla helt otroligt. Kompositioner värdiga Hopper. Men sedermera överraskande konventionellt, med lite bristfällig dialog, fast fina karaktärer.
Roswall
2019-07-29
Har både sina styrkor och svagheter. Men överlag en fin film.
KyLLo
2019-06-22
Fina miljöer, bra regi och helt okej skådespelarinsatser. Men den är så tunn, idéfattig och fjäskig. Om någon hade gjort en sån här film på senare år hade jag sagt "klyschig", men eftersom den är från 80-talet vågar jag inte uttala mig. Det är uppenbart vad man ska känna hela tiden. Man ska tycka att det är underbara människor, beröras av familjebanden och torka tårarna till utdragna sentimentala scener. Men nej, jag känner faktiskt ingenting för personerna, relationerna eller händelserna. Allt är så påklistrat. Då fallerar en stor del av filmen. Däremot vill jag tillägga att jag gillar många andra av Wenders filmer.
haajen
2018-10-08
Bra spel och fint foto men i övrigt är jag inte SÅ impad, storyn är minimal och den känsla av melankoli/vemod/whatever som eftersträvas infinner sig inte riktigt hos mig medan jag tittar. Finns en del scener som etsar sig fast och slutet är fint. En annorlunda men överskattad western.
gjoob
2017-06-01
Väldigt fin upplösning, men resan dit är lång och tempot är väldigt segt. Förstod aldrig heller hur Walt och Anne kunde vara så förlåtande mot Travis.
Barneyk
2017-03-12
Den börjar rätt okej och mysteriet väcker nyfikenhet. Det snygga fotot och miljöerna börjar nästan suga in mig men sen händer det ingenting och den rastlösa tristessen sätter in. Det är mest bara astråkigt och ointressant i sådär 1½ timme. Ett par fina stunder mellan Stanton och sonen men det räcker inte. När upplösningen väl kommer så bryr jag mig inte ett dugg utan vill mest att filmen ska ta slut. Det är en ganska stark historia som är väldigt speciellt och snyggt berättad, men tilltalar mig inte riktigt oavsett. Mest långtråkigt och trist.
Strongbow
2016-12-29
Måste vara en av de stilfullaste filmer som någonsin gjorts. Är en som jag en sucker för snygga bilder på amerikanska telefonstolpar finns det bara ett betyg som gäller.
Visa äldre kommentarer »