2.1

Pathfinder

En vikingpojke lämnas kvar efter ett slag mellan vikingar och amerikanska urinvånare. Som vuxen blir han deras hopp om räddning från de fruktade nordmännen...

Originaltitel Pathfinder
Regissör Marcus Nispel
Manus Laeta Kalogridis
Genre 2000-tal, Action, Äventyr, Drama, Fantasy, Krig
Skådespelare Karl Urban, Moon Bloodgood, Russell Means, Clancy Brown, Jay Tavare, Nathaniel Arcand, Ralf Moeller, Kevin Loring, Wayne Charles Baker, Michelle Thrush, Nicole Muñoz, Burkely Duffield
Betygsantal 1995

vonadel
2019-04-21
En sån där film som nästan gör att jag blir irriterad på mig själv för att jag ödslar tid på den. När jag istället kunnat se något betydligt bättre. Kunde ju sett originalet t ex, som ska vara mycket bättre. Kändes B överlag. Fick inte känsla för någon eller något egentligen. 3/10
Norpan0
2017-03-14
Svag tvåa... Filmen började bra, men sen blev det bara hämnd, våld och übermensch. *suck*
Rele
2014-07-20
Spänning och många döda. Jag ger en tvåa.
Engravadlax
2014-05-10
Det är inte Den siste mohikanen, men riktigt så dålig var den inte som jag trodde. Gillar stilen, som någon anmärkte påminns man om Frazetta m.fl. Ser gärna mer film i samma stuk, men då får det också gärna vara bättre skrivet... och med bättre CGI...
LTT86
2013-08-20
Jag gillar story, det kunde ha blivit bra. Men tyvärr så är karaktärerna så himla svaga att jag strunta totalt i vad som händer med dom. Och det gör mig ledsen för jag ville gilla det här filmen, men kan inte.
RichardEk
2013-07-17
Dålig och ointressant på nästan alla sätt. Specialeffekterna, det datoranimerade blodet, hur dåligt är det gjort? Lyssna på dialogen, hemsk, fyllde med plattityder. Hur kan 'Ghost' vara så tränad i vikingarnas stridsteknik när han har växt upp hos indianerna? Hur lyckades man förmå Clancy Brown att göra om sin roll som Kurgan fast utan finess? Det enda positiva är att man fått vikingarna att prata isländska, i stället för någon bruten version av engelska. Men också där hann Mel Gibson före med den på alla sätt bättre 'Apocalypto'.
Grillo
2013-05-20
Skön action och härlig estetik - nästan varenda bildruta hade kunnat vara ett omslag till ett metalalbum... Och när man tänker på vad man sett känns det rätt löjligt att klaga över historiska felaktigheter, för det är uppenbarligen ingen som brytt sig om det från början. Filmen faller dock lite på en trög inledning, men det blir ändå en svag trea.
rebelscum
2012-11-11
Det var inte många rätt här inte!
ropes_in_tears
2011-12-08
Men är folk dumma i huvet på riktigt? Går man och ser Pathfinder för att få en realistisk tolkning av vikingar och sen klagar över att nej, det får man inte, ja, då är man förmodligen det. Det man däremot får är fet, fet fantasy action som bara genljuder sidorna i gamla Heavy Metal-serietidningar, och i synnerhet Frazetta-omslagen av dessa. Omslaget för filmen ser t.o.m. ut som en hyllning rakt av till de fantasykonstnärer som huserade på 1980-talet. Och handlingen i de berättelserna var alltid rejält ostig.
Tobbiee
2011-12-08
obetydlig, meningslös och otroligt ointressant!