Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Pawn Sacrifice


I denna sanna berättelse som utspelar sig mitt under det Kalla kriget får vi följa schacklegenden Bobby Fischer som i ett nervkittlande världsmästerskap hamnar i konflikt med Sovjet. Över en miljard människor runt om i världen ser på då en ensam immigrantson från Brooklyn kämpar mot världens bästa schackspelare ? och mot sina egna inre konflikter ? medan han försöker att på egen hand störta ett imperium i fördärvet.


Originaltitel Pawn Sacrifice
Regissör Edward Zwick
Manus Steven Knight
Genre Drama, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Tobey Maguire, Liev Schreiber, Michael Stuhlbarg, Peter Sarsgaard, Edward Zinoviev, Alexandre Gorchkov, Lily Rabe, Robin Weigert, Seamus Davey-Fitzpatrick, Aiden Lovekamp, Sophie Nélisse, Evelyne Brochu, Conrad Pla, Vitali Makarov, Brett Watson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 282
Filmnummer 110618

Recensioner

Skapad 2019-10-26 av AugustDellert
Pawn Sacrifice är den första riktiga filmatiseringen om schacklegenden Bobby Fischer. Namnet är dock redan bekant för många i och med filmen 'Searching for Bobby Fischer' (med den svenska titeln ...   Läs mer »

Kommentarer


Zebulonm
2022-04-15
Helt okey men säkert mycket bättre om man gillar schack.
Bumbi78
2021-12-12
Att en film om schack skulle vara ospännande var väntat, men dramatiken finns ändå där. Mest koncentrerad på att Fischer beter sig som en skit tyvärr.
finkan
2020-11-10
Den var helt ok
sodomiten
2020-07-18
En film som aldrig blivit av om ryssen vunnit.
Gordyal
2017-07-25
Finns egentligen inte så mycket att säga. En typisk trea, det är allt. (8/15)
Barneyk
2017-04-09
Dokumentären Bobby Fischer Against the World sög in mig totalt men den här filmen lyckas aldrig engagera mig nämnvärt. Lite intressant att se mer av propagandaspelet bakom även om det är svårt att veta hur sant det är, men just det perspektivet var ändå intressant att få. Men ganska oengagerande film som helhet.
Qhunden
2016-06-08
Är inte särskilt fascinerad av schack och det visade sig ganska snabbt att jag inte skulle finna nåt större intresse för storyn om Bobby Fischer. Inga överraskningar, bara scen på scen med Fischers odräglighet. Därav få ljuspunkter i denna repetitiva snoozefest.
fridenpaden
2016-04-30
Var inte särskilt annorlunda jämfört med dokumentären BF against the world. Men helt okej. Tobey McGuire är bra men jag plågas fortfarande av de hemska prestationerna från Spiderman 3. Kanske aldrig helt kan se Tobey utan att påminnas om löjliga dansscener.
kexchokladet
2016-01-22
Tycker om sport, tycker om verklighetsbaserad film och gillar film från 70-talet så bara där har vi kommit en bra bit på vägen. En svag fyra blir det. Med någon annan än Tobey Maguire i huvudrollen så kanske...
Björkman
2016-01-14
Finstämd och avskalad film där det ges en bra bild av balansgången mellan geni och mental ohälsa. Därtill är det givetvis fascinerande för oss som inte var med på tiden då denna schackfejd utspelades att se hur stort det hela faktiskt tycktes vara. Att något liknande idag skulle hända gällande schack känns smått surrealistiskt. Berättartempot är dock bitvis segt och Maguire skulle kunna gjort något bättre av Fischer. Störst plus skådespelarmässigt till de två biroller Maguire har runt sig, spelade av Sarsgaard och Stuhlbarg.
Visa äldre kommentarer »