2.6
2.6
Pelle Svanslös
Kattungen Pelle Svanslös lever ett härligt liv på landet tillsammans med Birgitta. Vid ett ruskigt oväder ramlar Pelle ned i en å som för honom ensam hela vägen till den främmande stora staden Uppsala. Där träffar han många nya vänner, men staden är också full av inte alls så trevliga typer. Hur ska Pelle fortsätta våga tro på att man ska vara snäll mot alla?

Originaltitel | Pelle Svanslös |
Regissör | Christian Ryltenius |
Manus | Johan Bogaeus |
Genre | Animerad, Familjefilm, 2020-talet |
Skådespelare | Adam Pålsson (röst), Christopher Wagelin (röst), Li Hagman (röst), Olof Wretling (röst), Sven Björklund (röst), Ester Lejdemyr (röst), Lena-Pia Bernhardsson (röst), Marie Richardson (röst), Mattias Knave (röst), Adam Fietz (röst), Ole Ornered (röst), Tiffany Kronlöf (röst), Bianca Kronlöf (röst), Steve Kratz (röst), Tomas Tivemark (röst), Ole Forsberg (röst), Göran Engman (röst), Gila Bergqvist (röst), Joakim Jennefors (röst), Hugo Bergström (röst) |
Lite synd att Pelle blivit så ”fult” tecknad till att börja med, han ger inget trivsamt intryck helt enkelt. För många dåliga sånger och saknar nödvändig charm. Nej jag gillar inte denna så värst. Och nattklubbstema i en tecknad film för barn… hm. Betyget blir en 2;a
Klår knappast den klassiska julkalendern men filmen är ändå bra, mysig och snyggt tecknad. Klart sevärd.
Det ska vara originalet från 80-talet.
Tvekar mellan tvåan och trean, men föredrar att snälltolka denna gång. Visuellt är det mycket snyggt, lite för mycket sjungande för min smak. Den här versionen känns mycket snällare mot vad jag minns från boken, kanske är det bra, funderar bara vad Gösta Knutsson hade tyckt om det.
Nästan så långt i från originalet man kan komma. Tänk att inte ens Pelle Svanslös kunde få vara i fred från Disneys påverkan...
Den är bra. Barnen älskar verkligen Pelle Svanslös. Musiken i filmen var väl helt okej men barnen älskade verkligen låtarna! Hela bilresa hem sjöng dem "min stad" och ja, vad dem andra låtarna nu heter. Sparade låtarna på Spotify på barnens spellista. Rekommenderar starkt för småbarns familjer