Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

Percy Jackson - Kampen om åskviggen


En ung pojke vid namn Percy Jackson upptäcker att han är en halvgud och son till den grekiska guden Poseidon. Han påbörjar en resa genom dagens Amerika tillsammans med vännerna Annabeth Chase, som också är halvgud, och Grover Underwood, en satyr, för att rädda sin mor, lämna tillbaka Zeus stulna åskblixt, och förhindra ett krig mellan gudarna.


Originaltitel Percy Jackson & the Olympians: Lightning Thief
Regissör Chris Columbus
Manus Craig Titley
Genre Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Logan Lerman, Uma Thurman, Pierce Brosnan, Rosario Dawson, Sean Bean, Kevin McKidd, Catherine Keener, Jake Abel, Alexandra Daddario, Steve Coogan, Joe Pantoliano, Melina Kanakaredes, Serinda Swan, Brandon T Jackson, Chelan Simmons, Erica Cerra
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3465
Filmnummer 77663

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av Sarlac
Percy lever med sin mamma och sin alkoholiserade svärfar i en trång lägenhet. Han har lite problem med att läsa då text börjar skruva på sig när han läser det, han tröstar sig dock med att h...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av frienatic
Percy Jackson - Kampen om åskviggen håller en lektion i grekisk mytologi som är allt annat än mossig eller tråkig när den förflyttar Zeus, Poseidon och Hades till iPod-generationens lekarena oc...   Läs mer »

Kommentarer


Robkiller
2019-01-27
Ungdomsäventyr med grekisk mytologi. Bättre än väntat, även om den hade mått bra av bättre skådespelare i huvudrollerna...
Rai
2018-01-02
Hatar den här filmen!!!
Nintendo64
2016-11-05
Inget märkvärdigt egentligen, och de yngre skådisarna i huvudrollerna är väl inga supertalanger men ändå helt ok "inte behöva tänka en fredagkväll"film!
Narnendil
2016-09-02
Några minuter in i filmen: "Your mom died." "No.. really?" Visade på lovande skådespeleri för resten av filmen.
Krille80
2015-01-09
Jag gillar fantasy-äventyrs-genren och rent produktionsmässigt i form av effekter och miljöer så fungerar denna film riktigt bra. Tyvärr brister det ordentligt i manuset då jag här får ta del av en rätt fattig historia. Det är kul att kända skådespelare som Sean Bean, Uma Thurman, Rosario Dawson och Pierce Bronson gör mindre birollsroller men vad hjälper då de tre unga huvudrollsinnehavarna inte imponerar. Detta var lite av en besviikelse. 2+
AlbinWesley
2014-12-07
Som många andra skrivit så gillar även jag den grekiska mytologin, och det är kul med massa monster och såna grejer här, men det görs allt lite klumpigt. Framför allt så tappar jag intresset mer och mer genom filmen, den är inte särskilt bra, helt enkelt.
winemo
2014-01-25
Riktigt bra film!... Inte. Tråkig och förutsägbar. Dock något bättre än uppföljaren. Men kommer trotts det inte över 1/5.
silvertrain
2013-12-08
En riktigt bra äventyrsfilm. Gillar att de har gjort en film om den grekiska mytologin! Jag personligen fick lära mig en del om den grekiska mytologin tack vare den här filmen. Riktigt intressant! Får en fyra!
AmyTatti
2013-11-30
Det är inget märkvärdigt med den här filmen. Den är spännande och duger för en stunds underhållning när en inget bättre har för sig. Men det är ingen film som stannar kvar i minnet.
jack_jack_jack
2013-08-19
Maken till stolpig dialog.
Visa äldre kommentarer »