Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Peter Pan


Möt pojken som vägrar bli vuxen, och följ med på hans spännande äventyr i det fantastiska landet Ingenstans. Tillsammans med Darlingbarnen och lilla Tingeling kämpar Peter Pan mot den hemska Kapten Krok i en av Disneys klassiska tecknade filmsagor.


Originaltitel Peter Pan
Regissör Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske
Manus Milt Banta, Joe Rinaldi, Bill Peet, Ralph Wright, Erdman Penner, JM Barrie, William Cottrell, Winston Hibler, Ted Sears
Genre Animerad, Familjefilm, Musikal, Fantasy, 50-tal
Skådespelare Bobby Driscoll (röst), Kathryn Beaumont (röst), Hans Conried (röst), Bill Thompson (röst), Heather Angel (röst), Paul Collins (röst), Tommy Luske (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7904
Filmnummer 3417

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Sheepy
2022-08-28
Medel - känns väldigt daterad jämfört med vissa andra disneyfilmer och handlingen är svag. Animationen har däremot hög klass och håller inte med tidigare kommentarer om att Peter Pan framställs som osympatisk.
theFeber
2020-12-22
Dryg snubbe flyger omkring och gör narr av folk. Svartsjuk fe försöker ha ihjäl den dryga snubbens nya kompis. Högst tveksamt indianinslag. Storyn är rätt trist och inte några roliga karaktärer att hålla fast vid. Lite kul med krokodilen.
Rai
2017-12-09
Nja, har aldrig gillat Peter Pan....
idaho1981
2017-10-28
Riktigt besviken. Ser igenom DIsney-klassiker och Peter Pan var en av dem jag såg mest fram emot, men det var inte mycket jag gillade. De enda karaktärerna som är underhållande är Hook och Tingeling, men Peter är ju bara en odräglig självisk barnrumpa... helt enkelt tråkig.
Björkman
2015-10-14
En av de svagare Disney-filmerna. Kommer på mig själv med att mest sitta och störa mig på Pan och hans medhjälpare samt tycka synd om Kapten Krok.
malin93
2015-06-08
Såg den nu för första gången, som vuxen. Måste säga att filmen inte alls tilltalade mig. Gillade inte någon av karaktärerna, särskilt inte Peter Pan och Wendy. Musiken i filmen var heller inget speciellt. Dessutom, när man ser filmen med moderna ögon så finns det mycket att kritisera som inte är till fördel för filmen. Men huvudanledningen till att jag inte blev särskilt förtjust i filmen är att jag faktiskt inte tycker att den är så underhållande; varken rolig, spännande eller gripande. Temat om att växa upp kunde ha fått ta större plats.
AlbinWesley
2015-05-25
Gillade den mer som barn, så klart. Tycker inte alls om Peter Pan som rollfigur, här och nu. Stort äventyr dock, fantastiken väger tungt.
Ful_fisk
2013-08-19
Peter Pan är en väldigt smart, djup och bra berättelse om barnasinnet hos både vuxna och barn. Disneys filmatisering är mycket välsnickrad och bra tecknad. Favoritkaraktärerna är Tingeling och Kapten Krok snarare än helylle-barnen och Peter Pan själv.
RunRiot
2013-07-03
En Disneyklassiker jag aldrig sett tidigare. Kan väl inte direkt säga att jag missat nåt. Känns inte som det händer så mycket. Handling och karaktärer är ointressanta och det finns inget som egentligen håller kvar intresset. Hade jag varit några år yngre så kanske den hade varit mer fantasieggande.

2013-04-01
Denne, som alle andre Disney klassikere, hadde vært en femmer som barn. Denne er kanskje en av de svakere men en Disney klassikere kan ju sjelden være dårligere enn en treer, så det blir det.
Visa äldre kommentarer »