Peter och draken Elliott

I många år har den gamle träsnidaren Mr Meacham underhållit traktens barn med sina historier om den farliga draken som bor långt in i den djupa skogen. För hans dotter Grace, som jobbar som skogsvaktare är dessa berättelser inte mer än överdrivna historier, tills hon möter Peter, en 10-åring utan vare sig hem eller familj. Peter påstår sig leva i skogen tillsammans med en enorm, grön drake vid namn Elliott och hans beskriving av draken verkar förvånansvärt lik draken i hennes fars historer. Grace bestämmer sig för att undersöka varifrån Peter kommer, var han hör hemma och hur sann historien om draken egentligen är.

Originaltitel Pete's Dragon
Regissör David Lowery
Manus David Lowery, Toby Halbrooks
Genre Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Oakes Fegley, Bryce Dallas Howard, Wes Bentley, Robert Redford, Oona Laurence, Karl Urban, Isiah Whitlock Jr, Marcus Henderson, Aaron Jackson (II), Phil Grieve, Steve Barr, Keagan Carr Fransch, Gareth Reeves, Esmée Myers, Jim McLarty, Levi Alexander

Tatty
2020-10-04
Mysig och annorlunda! Gillade den! Spännande och lite sorglig men ack, gillade den iallafall.
2020-09-30
Småmysig men funkar inte riktigt.
santiago
2020-01-01
Rätt tråkig film. Tror inte jag hade gillat den som barn heller.
haajen
2019-04-04
Manuset är verkligen formulär 1a, tappar intresset nästan omdelbart. En film för de allra yngsta och för dem funkar den säkerligen.
cedmoy
2019-01-20
Slutet är helt orimligt. Valet som pojken gör är obegripligt ur filmens synvikel. De sista 10 min tillsammans med den extremt klichéaktiga dramaturgiska vändningen i mitten sänker filmen från en trea till solklar 1a. Sensmoralen om den "uppdelade världen" är vidrig. (jag känner inte till denna berättelse - det är säkert så den är skriven men det spelar ingen roll ur min synvinkel.) Annars är pojken och draken fint gjorda och filmen har en del mycket trevliga scener.
BarryHero
2018-02-10
Bra. Hade alskat den som mindre. Bra animerat, stor best, och feta biljakter. Battre an originalet.
dekutree
2017-10-02
Inget man inte har sett förut.
Norpan0
2017-09-29
Usel svensk dubbning, ingen känsla alls i replikerna...
2017-09-18
Funkar inte riktigt och jämför man med den gamla så absolut inte. Den här filmen är så allvarlig jämför med originalet..
myslas
2017-08-05
När jag var liten älskade jag originalet så jag var lite nyfiken på vad jag skulle tycka om den här. Nu är det förstås över 30 år sedan jag såg den gamla filmen så jag kan inte göra några direkta jämförelser filmerna emellan. Det här är hur som helst ett väldigt välgjort och fint familjeäventyr. Filmens stora stjärna är draken Elliot som man har lyckats göra helt perfekt, både vad gäller animering och personlighet. Han är som en vänlig jätte som man bara måste älska, lite som Falkor från Den oändliga historien var när jag var liten. Filmen har rätt mycket av E.T. över sig även om den förstås inte når upp till den nivån men det finns väldigt mycket att gilla här.