Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Phantom Thread


I 1950-talets London befinner sig den berömde klänningsmakaren Reynolds Woodcock och hans syster Cyril. De klär kungligheter, filmstjärnor, arvtagerskor och andra societetslejon med exklusiva och distinkta plagg från The House of Woodcock. Kvinnorna passerar i snabb revy i Woodcocks liv, något som stillar den övertygade ungkarlens behov av både inspiration och sällskap. Men en dag möter han den unga och viljestarka Alma som snabbt blir både en inspirationskälla och älskarinna. Sakta men säkert börjar kärleken skapa revor i hans tidigare så välskräddade tillvaro.


Originaltitel Phantom Thread
Regissör Paul Thomas Anderson
Manus Paul Thomas Anderson
Genre Drama, Romantik, 2010-tal
Skådespelare Daniel Day-Lewis, Vicky Krieps, Lesley Manville, Camilla Rutherford, Gina McKee, Brian Gleeson, Harriet Sansom Harris, Lujza Richter, Julia Davis, Richard Graham, Silas Carson, Jane Perry, Nicholas Mander, Philip Franks, Phyllis MacMahon, Martin Dew
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 576
Filmnummer 126322

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Disorder
2023-06-29
Bilscenerna är bara rent geni. Slutet också. Resten? Solid
ZoIX
2022-10-16
Det är skickligt utfört på precis alla plan men när filmen börjar knyta ihop och tacka för sig står man där och tänker "var det inte mer än såhär?". En bagatell av Anderson.
idaho1981
2022-08-20
Välspelad och vacker film med intressanta karaktärer.
Sheepy
2022-08-16
En välspelad film som skildrar en intressant maktkamp. Slutintrycket är bra men vägen dit är lång och tämligen torr.
mammene
2020-12-30
En människa med en minst sagt komplicerad personlighet, för den skull inte ond. Inte lätt att leva med för andra, men inte heller för sig själv kändes det som. När han blir utmanad händer det onekligen intressanta saker. Här går man verkligen in i det mänskliga psyket.Bra skådespelarinsatser, ska jag klaga på något så kan jag tycka att det gick lite på tomgång emellanåt.
StureStenhög
2020-12-29
Det finns något tilltalande hos de här säregna karaktärerna måste jag säga. Huvudpersonen är utan tvekan en skitstövel, men det finns en ärlighet hos honom kring det som jag ändå inte kan låta bli att uppskatta lite. Han försöker inte lura någon att han är mer sympatisk än vad han är, och det är upp till var och en om de vill ha med honom att göra under de förutsättningarna. Det hela utvecklar sig sedan till ett intressant psykologiskt spel när han till slut hittar någon som utmanar honom. Att Daniel Day-Lewis är väldigt bra är väl ungefär det mest ointressanta man kan skriva, men det är han i alla fall, och även Lesley Manville står för en imponerande insats. Men hur gärna jag än skulle vilja, så kommer jag inte ifrån att filmen kan kännas seg emellanåt, och för min del hade den nog gott kunnat trimmats ner lite
Tatty
2020-01-01
Lite seg men lagom långdragen och skum film men ändå intressant! Förstår inte hans intryck på förhållande. Och kvinnan är obehaglig skum.
Starlette
2019-11-10
Seg, trodde den skulle vara bättre.
abnormal
2019-07-02
Väldigt seg film som inte förklarar varför huvudkaraktären överhuvudtaget har folk omkring sig eftersom han både är en douche och inte kan sy eller designa. Dock bra skådespel och snygg regi.
karlmats
2018-12-30
Kompetent men ack så jävla tråkig. Mr Woodcock, bara namnet måste ju vara ett skämt, är bra träig och påminner inte så lite om Hopkins i den lika tråkiga Återstoden av Dagen där en gammal man sätter sitt yrke framför allt annat i livet. Kontentan blir att han blir en sån douchebag att man omöjligen kan förstå varför Alma skulle vilja stanna hos honom. Hade hon bara dragit och hittat en bättre kille, eller gubbe om det är hennes preferens, så hade filmen varit över betydligt snabbare än de 130 minuter man nu fick ta sig igenom. Snyggt filmat, bra skådespeleri och bla bla bla. Det blir en stabil 2a.
Visa äldre kommentarer »