bokföringsprogram enskild firma
3.3

Phoenix

Nelly har överlevt nazisternas koncentrationsläger men blivit så vanställd att hennes ansikte fått rekonstrueras med plastikkirurgi. Nu söker hon i efterkrigstidens Berlin efter maken som kan ha angivit henne.

92axha10
2019-06-21
Starkt slut, hade önskat att de byggt upp till det lite bättre
Rift
2018-11-20
Gastkramande. Stark. Förtätad.
Rele
2018-09-28
En väldigt bra film. Nina Hoss gjorde en stark rollprestation. Bra regi och manus. Sista 15 minuter höjer mitt betyg till en fyra.
idaho1981
2017-07-09
Fint och lågmält drama. Intressant historia och grymt skådespeleri från både Hoss och Zehrfeld. Dock är det lite svårt att förstå huvudkaraktärens handlingar ibland och man känner inte riktigt med henne så mycket som man borde för att bli riktigt berörd. Stark trea eller svag fyra.
Galivan
2016-11-08
Köper inte handlingen. Vissa händelser längre fram köper jag inte heller. Långsam, statiskt, pretentiöst, men den mörka noir-känslan är ganska trevlig, hyfsat bra foto.
Albion
2016-09-05
Samma avskalade bildspråk och lugna tempo som i Barbara. En finurlig idé och gott utförande men jag känner mig ändå lurad på en storslagen filmupplevelse. Nu stannar den vid en fullt sevärd historia som dock aldrig riktigt lyfter. Betyget blir en stark 3;a, dvs 3+
Dream
2016-09-03
Långdragen men ändå helt okej film! Lite i still med Rainer Werner Fassbinders drama filmer från 70 - talet! Dock så väntade jag mig större djup samt mer tårar, med tanke på storyn om Nelly som överlever ett koncentrationsläger och sedan får reda på en del häpnadsväckande saker kring sin så kallade make, känns någorlunda överdrivet att hon sväljer allt utan att få ett endaste sammanbrott. Betyg 3 av 5.
Venatici
2016-06-07
Känns lite väl långsökt, men bra tidsfördriv så det blir en trea ändå.
okidoki
2016-03-05
Ingen aktion, men ett psykologiskt relationsdrama av högsta klass. Kunde inte en förmå mig att göra paus.
shari
2016-03-03
En medelmåttig film men slutscenen är obetalbar!