Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Phone Booth


Ett telefonsamtal kan förändra ett liv, men för en man kan det innebära slutet. Det ringer i en telefonkiosk och när en passerande PR-konsult väljer att svara begår han sitt livs misstag. På andra änden finns nämligen en mördare som hotar att skjuta honom om han lägger på. Filmen utspelar sig helt och hållet i och kring en telefonkiosk.


Originaltitel Phone Booth
Regissör Joel Schumacher
Manus Larry Cohen
Genre Drama, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Forest Whitaker, Katie Holmes, Radha Mitchell, Kiefer Sutherland, Colin Farrell, Paula Jai Parker, Richard T Jones, John Enos III, Tia Texada, Arian Waring Ash, Keith Nobbs, Dell Yount, James MacDonald (I), Josh Paris
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 14453
Filmnummer 6237

Recensioner

Skapad 2019-12-17 av paycheck
Pr - killen Stuart \"Stu\" Shepard ringer ett telefonsamtal till sin älskare i en telefonkiosk i New York. Efter det ringer telefonen och Stuart är osäker på om han ska svara, men han gör det. De...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Loomis
Många turer har det varit, fram och tillbaka. Först var det tänkt att både Will Smith och Jim Carrey skulle spela huvudrollen innan den till slut hamnade hos det nya stjärnskottet Colin Farell. S...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Kiril
I USA, så är man väldigt känslig med filmer som berör ämnen som skulle kunna väcka anstöt mot den allmänna opinionen. Efter World Trade Center-attacken, blev en drös filmer bortforslade frå...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
Phone Booth är din \"medel - thriller.\...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av cineasten89
Det är faktiskt ont om rusligt spännande filmer om kamp mot tiden. Denna film är en unik exempel. Colin Farrell gör en förvånansvärt bra rolltolkning av den självupptagne PR konsulten Stu She...   Läs mer »

Skapad 2019-11-07 av billybob
Ett telefonsamtal kan förändra ett liv, men för en man kan det innebära slutet. Det ringer i en telefonkiosk och när en passerande PR-konsult väljer att svara begår han sitt livs misstag. I and...   Läs mer »

Kommentarer


darkmist82
2021-11-02
Schumacher är känd för sina många udda filmer, och med phonebooth skapar han en av sina få filmer som fungerar trots att den utspelar sig mestadels på ett och samma ställe. Men skapar man en nervkittlande spänning där man inte vet vem boven är och vilka konsekvenser det i slutändan ska få, då blir det riktigt bra. Ett smart manus och bra struktur gör bra, även om den kan vara enformig, och då är Denna film ett av de bästa i den genren. Bra skådespeleri och nervkittlande ända till slutet.
karlmats
2019-06-05
En till gammal 4a som ryker vid omtitt. Jag är förtjust i filmer som utspelar sig på en begränsad yta och jag tycker generellt att Colin Farrell är en underhållande skådis. Ändå känns det inte som att utförande här är tillräckligt bra för att man ska svälja detta med hull och hår. Jag köper absolut att han stannar kvar i den där telefonkiosken, han får tillräckligt med skäl till att inte försöka kuta iväg men jag måste ändå ifrågasätta agerande från både polisen, hans tjej och mannen på andra sidan tråden. Det blir mer film än verklighet om man säger så, och varför är det ingen mer än jag som ser den tydliga röda pricken från lasersiktet som flänger runt? Föredömlig längd och visst finns det många bra ögonblick, men mitt kritiska jag kan inte släppa igenom denna till finrummet den här gången. Schumacher känns lite hög på sig själv i regissörsstolen också. Det blir en stark 2a.
widez
2017-04-04
Sci-fi-filmer har mer trovärdighet än en sån här film! "Hello? Sorry, not interested. *Click*. The End
Stygga-Vargen
2016-10-19
Hur sjutton hamnade Forest Whitaker och Kiefer Sutherland i den här skitfilmen?
AjaxSwan
2016-07-21
Kort, koncis, välspelad och spännande. Gott så! 4:a (7/10)
Tatty
2016-01-21
Bra och spännande film med Colin Farrell som spelar rollen bra! Likaså Forest Whitaker!
Dream
2016-01-17
En bra film och högt tempo! Dock har den åldrats lite med tanke på (Telefonkiosk temat!) Hade man väntat med att göra denna film till typ 2010 och använt en "Iphone" istället för telefonkiosk i samma tema, med lite små förändring i manuset och filmen hade varigt nu tid! Men en 3a är den ändå värd tack vare spänningen och skådespelar insatserna.
EvilNed
2016-01-17
Den har fått en del skit. Jag tyckte den fungerade väldigt bra.
energitjuven
2016-01-16
Gillade att den var lite konstig på många olika sätt. Speciellt med tanke på att allt sker i realtid och man får otroligt lite bakhistoria innan allt" kommer igång". Absolut en film värd att se.
ryderup
2014-11-23
Helt okej Hitchcock-film 40 år efter att Hitchock själv inte visste vad han skulle göra med idén.
Visa äldre kommentarer »