Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Pinocchio


En stjärnklar natt kommer den blå fen och väcker Gepettos älskade trädocka Pinocchio till liv och ett fantastiskt äventyr tar fart. Den lille pojkdockans mod, lojalitet och ärlighet ställs på prov för att han ska kunna bli en riktig pojke. Trots goda råd från sin kloke vän Benjamin Syrsa blir Pinocchio indragen i det ena spännande äventyret efter det andra.


Originaltitel Pinocchio
Regissör Hamilton Luske, Ben Sharpsteen
Manus Ted Sears, Otto Englander, Webb Smith, William Cottrell, Joseph Sabo, Erdman Penner, Aurelius Battaglia
Genre Drama, Animerad, Familjefilm, Fantasy, 40-tal
Skådespelare Dickie Jones (röst), Cliff Edwards (röst), Christian Rub (röst), Walter Catlett (röst), Charles Judels (röst), Evelyn Venable (röst), Frankie Darro (röst), Mel Blanc (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7939
Filmnummer 3394

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av m86
Alla känner vi ju till den berömda sagan om marionettdockan som väcks till liv och drömmer om att bli en riktig pojke. Såklart så har man, sedan sagan kom ut, gjort både film och teater i olika...   Läs mer »

Kommentarer


Dele
2023-06-13
Bra saga som, tack vare åldern, tar ut svängarna lite mer än de moderna Disneyfilmerna. Hela slutuppgörelsen med valen faller lite utanför ramarna men animationerna och innehållet i berättelsen är fina.
Sheepy
2023-01-11
Lite av en besvikelse. Pinocchio är visserligen söt men handlingen engagerar inte och den är inte särskilt rolig. Animationen är däremot mycket vacker och speciellt slutscenerna där de jagas av valen är spektakulära.
mattarello
2021-11-15
Jag ser nu en av mina barndomsfavoriter med originalröster och ja, jag är fortfarande helt såld på historien som jag var som barn. Mörk historia visst, men samtidigt finns både skratten och faktiskt tårarna där också. En av Disneys bästa!
myslas
2021-01-02
Bättre handling i denna andra film än i Snövit där gagsen stod i främsta rummet. Det här är en betydligt mörkare historia som inte alltid känns helt lämpad för barn. Gott om fina moment också förstås och animeringen är som ofta av toppklass.
Ful_fisk
2019-01-18
Haha, så jävla kolsvart den här filmen är ibland ändå! Påminner en ändå om hur säker världen har blivit för små pojkar som Pinocchio, och hur viktigt det var för dem på hans tid att lyssna på sina föräldrar för att inte bli indragna i alla möjliga ondskefullheter som fanns där ute! Men filmen är också varm och fin, och animationen är ju, som brukligt av Disney, av absoluta toppklass!
idaho1981
2017-10-19
Stabil trea. Underhållande och söt medden vanliga moralkakan, men Benjamin Syrsa är lite kul. Sen är ju dessa gamla tecknade Disney väldigt vackra.
Rai
2017-09-28
Som sagt, det finns två olika röstinspelningar av den här filmen. Personligen tycker jag den första originalinspelningen med de svenska rösterna var mycket bättre än den senare. Jag ger den 2:a men de nya rösterna till karaktärerna och 4:a till de svenska originalrösterna och då slutar filmen på en svag 3:a.
Stygga-Vargen
2017-05-12
Såg den här filmen på VHS ett par gånger när jag var liten och även om den kanske inte hörde till mina favoriter just då så tyckte jag ändå den var helt okej. Jag införskaffade nyligen en box med en massa gamla Disney-filmer på Blu-ray och denna film finns med i den boxen, och idag tycker jag betydligt bättre om filmen än vad jag gjorde förr. Det här är bland det bästa Disney gjort!
vonadel
2017-05-10
Charmig naturligtvis. Får lite julvibbar. Flera klassiska melodier. Riktigt och bra känsla från början, men sedan minskar det lite, när den spårar lite. Går därför från en sjua till en sexa. 6/10

2017-05-05
Ingenting vondt å si om denne. Snart 77 år og like imponerende den dag i dag. Fantastiske karakterer.
Visa äldre kommentarer »