Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Pinocchio


En pappas önskan väcker magiskt en träpojke till liv i Italien, vilket ger honom en chans att ta hand om barnet.


Originaltitel Guillermo del Toro's Pinocchio
Alternativ titel Guillermo del Toro's Pinocchio
Regissör Guillermo del Toro, Mark Gustafson
Manus Guillermo del Toro, Patrick McHale
Genre Drama, Animerad, Familjefilm, 2020-talet
Skådespelare Ewan McGregor (röst), David Bradley (IV) (röst), Gregory Mann (röst), Burn Gorman (röst), Ron Perlman (röst), John Turturro (röst), Finn Wolfhard (röst), Cate Blanchett (röst), Tim Blake Nelson (röst), Christoph Waltz (röst), Tilda Swinton (röst), Tom Kenny (röst), Alfie Tempest (röst), Anthea Greco (röst), Francesca Fanti (röst), Sandro Carotti (röst), Rio Mangini (röst), Benjamin Valic (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 138
Filmnummer 143771

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


PeterTheW
2023-03-22
Förbaskat snyggt, är ju oerhört svag för stop-motion. Känslosamt och så, bra röstskådespelare, men Pinocchio är ju en ofta ganska enerverande karaktär. Kul take på berättelsen med kriget och allt. Men 2 timmar för en animerad film är lite väl, eller? Svag fyra.
Sheepy
2023-03-19
Fantastiskt animerad och med ett starkt soundtrack. Men med tanke på den visuella stilen hade den tjänat på att vara mer jordnära, det blir för skrikigt/slumpmässigt och jag saknar en tydlig röd tråd. Irriterar mig också på att syrsan förminskats till att vara en ”comic relief” likt en arketyp i senare Disney-filmer. Hans running gag ”att bli tillplattad” är ungefär ett lika fräscht skämt som ett par smutsiga gymnastikskor.
mammene
2023-02-25
Kanske jag borde sett originalet först, har inte så stor koll på den här historien. Sen är det inte min genre direkt, men det känns som jag håller på att vänja mig. Förvånas över att jag ändå gillade det och att det är snyggt gjort måste man ändå ge det, budskapet var bärande och gick inte att missa.Skapligt stark tvåa.
Ful_fisk
2023-02-16
Fin stop motion-animation och en ganska trivsam version av berättelsen, även ifall budskapet slarvas bort lite. Betyget hålls på mattan av ett par brister, dock: Pinocchio är lite för irriterande, främst i början, mer gapig än charmig. Och när Benjamin Syrsas roll förminskats såhär pass mycket, behövde de egentligen ha honom kvar? Och så undrar jag... inte tusan heilade väl de italienska fascisterna? Jag vet inte om jag missat något, men jag tyckte det var en otroligt konstig detalj. Men utöver dessa, och några andra smådetaljer, var detta en riktigt fin historia. Men originalet når den givetvis inte på, inte på långa vägar.
Rai
2023-02-11
Tyckte att den här filmen var väldigt fin och lite sorlig, men jag skulle knappast kalla det för en barnfilm...
Rune2000
2023-02-09
En välgjort och annorlunda version av Pinocchio som använder fascistiska Italien som bakgrunden till handlingen. De flesta kända scener finns med men oftast med ett något annorlunda format och jag gillar den obehagliga animationsstilen. Sevärd!
djonipony
2023-01-12
Fin musik, läckert animerad, kul med den historiska settingen, bra skådisröster. Borde egentligen landa i högre betyg men rycks bara med en del, inte helhjärtat. Kanske pga att animerat bara inte är min grej, eller för att det animerade gör att jag inte Kan tex lida eller oroa mig lika mycket som om det varit med skådisar. Vet inte. Kanske höjer vid omtitt.
darkmist82
2022-12-28
En mycket fint animerad och annorlunda tolkning av Pinocchio. Vet dock inte om jag helt håller med de som anser den här bättre än Disneys. Jag gillade dock nytänket och animeringarna är fantastiska, lika karaktärerna, dock kan jag sakna lite djup i vissa. Sångerna är helt klart godkända men tyvärr inte så ihågkomna. Det finns referenser från orginalhistorien men annars är det en helt annan tolkning som både är rolig, hoppfull och riktigt sorglig. Når inte ända fram men inte långt ifrån. Guillermo del Toro har gjort ett bra jobb.
TURGUT
2022-12-28
Ögongodis i "Stop motion" men främst en film för barn.
Miamia
2022-12-25
Jag är inte så förtjust i sångerna, men animationen och designen är fantastiska.
Visa äldre kommentarer »