Pirates of the Caribbean - Död mans kista

Kapten Jack Sparrow står i skuld till den legendariska Davey Jones, härskare över havets djup och kaptenen på det spöklika skeppet Flygande Holländaren. Om Jack inte kan ta sig ur denna skuld, kommer han att bli dömd till ett liv i evig underkastelse och förbannelse. Och om inte det vore nog så lyckas han sätta käppar i hjulen för Elizabeth Swanns och Will Turners bröllopsplaner, som genast följer med Jack Sparrow på nya äventyr.

Originaltitel Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
Alternativ titel Pirates of the Caribbean 2
Regissör Gore Verbinski
Manus Ted Elliott, Terry Rossio
Genre Komedi, Action, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Jack Davenport, Bill Nighy, Jonathan Pryce, Lee Arenberg, Mackenzie Crook, Kevin McNally, David Bailie, Stellan Skarsgård, Tom Hollander, Naomie Harris, Martin Klebba, David Schofield, Alex Norton, Lauren Maher

Skapad 2019-11-09 av westost
Jag älskar verkligen \"gör två uppföljare och låtsas att det är en trilogi\"-filmer. Verkligen. Filmen tar an där ettan slutar, Will Turner (Orlando Bloom) och Elizabeth Swann (Keira Knightley...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Mewtito
Dags för ännu en uppföljare, fast denna gång är det en väldigt uppskattad uppföljare redan innan någon har sett den. Jag tillhör inte i det gänget som tycker att Pirates of the Caribbean: Cu...   Läs mer »

Sklingy
2024-12-08
Jag älskar Captain Barbossa och Captain Jack Sparrow, det är på grund av deras karaktärer som jag åter ser igenom filmerna. Men, när jag nu ser om filmerna på nytt så är de tyvärr inte lika bra som när de kom ut. Jag vet dock att min smak har ändrats, men samtidigt så är de fantastiska för den tid de kom ut. Det är en stark trea för mig.
2024-11-20
Hollywoods pengamaskin i sitt esse. Men den är ju oförskämt underhållande och effekterna håller fortfarande riktigt god klass. Den får vara hur fånig som helst när den livar upp en mörk vardagskväll i november.
Noseman2005
2024-05-02
Den är ungefär en halvtimme för lång och det faktum att den slutar som den gör är ett rejält minus. På plussidan hittar vi en trevlig blandning av humor och action. En svag trea. (5/10)
päronanton
2019-04-06
Den är riktigt bra! Love it!
2018-02-09
Jag bara avskyr dom här löjliga filmerna. Det här är riktigt Hollywood trams!!!
2004Orre
2017-05-24
Nästan lika bra som första, men bara nästan.
Arensberg
2015-08-24
alltså lite väl mkt madonna/hora -komplex. en 2a endast för bra maskarbete
2014-11-28
Från första filmen till denna uppföljare så har kvalitè och charm förlorats på alla filmens områden. Filmen erbjuder dock fantastiska actionscener fyllda med massor av humor som får mig att skratta gott. Fortfarande underhållande med underbara Keira Knightly. 3+
Harford
2014-10-27
Enormt långtråkig, orkade bara se halva. Filmen är minst en timme för lång.
picklessmulan
2013-07-28
Tycker detta är en riktigt bra film. Tycker dock den är i längsta laget då manuset blir lite tunt bitvis. Mycket fint Foto och bra musik. Stellan var nog den bästa skådisen i hela filmen.