Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Plötsligt i somras


Året är 1937. I New Orleans planerar en rik änka att finansiera byggnationen av ett sjukhus. Motkravet är att man lobotomerar hennes systerdotter Catherine, som har tappat förståndet under mystiska förhållanden.


Originaltitel Suddenly, Last Summer
Regissör Joseph L Mankiewicz
Manus Gore Vidal, Tennessee Williams
Genre Drama, Thriller, Mysterium, 50-tal
Skådespelare Elizabeth Taylor, Katharine Hepburn, Montgomery Clift, Albert Dekker, Mercedes McCambridge, Gary Raymond, Mavis Villiers, Patricia Marmont
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 217
Filmnummer 8492

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


mattarello
2018-08-31
Filmen har sina brister som gör att det inte blir mer än en stark trea. Skådespelartrion Hepburn-Taylor-Clift levererar stort!
Kayuzuzu
2016-09-26
Såå dålig! Jag förstår inte alls varför den här är så omtyckt.
LTT86
2014-07-16
Den här filmen log mellan en tvåa och en trea för mig under hela filmen, men 21 minuter av slutet så ökade betygen upp till en fyra. Varför? På grund av Eliza f---ing Taylor! Hennes skådespeleri var fascinerande som alltid. Och nu ser jag var Stephen King fick idé "Children of the Corn" ifrån. Och i min åsikt, det sista minuter i den här filmen var mer skrämmande än filmen Children of the Corn. Och jag måste också få säga att Mercedes McCambridge var väldig irriterande här. Ville bara smälla till henne på kinden för att få henne att hålla käften.
monsterpop
2013-12-18
hepburn ska ha spottat regissör'n i ansiktet efter att ha förvissat sig om att inspelningen var överstökad. bara en sån sak!
NtoNW
2012-05-26
Svårt att sätta betyg på en film som präglas av teatralisk scenografi och samtidigt teatraliskt skådespeleri. Samtidigt var nog fr a Elizabeth Taylors agerande i toppklass. Historien var på ett märkligt sätt både intressant men oengagerande. Får bli en medeltrea tills vidare.
goeran
2012-05-04
Joseph L Mankiewicz Suddenly, Last Summer från 1959 är en utmärkt filmatisering av Tennessee Williams pjäs med både drama och nerv. Bland skådespelarna gillar jag särskilt Katharine Hepburn insats; hon var verkligen en mångsidig skådespelerska.
DanielMott
2010-10-24
Elizabeth Taylor och Katharine Hepburn gör båda strålande insatser i Suddenly, Last Summer, Joseph L. Mankiewicz för tiden lyckade filmadaption av Tennessee Williams smutsiga teaterpjäs om galenskap, homosexualitet och kannibalism(!). Betyg: 4
Tonti
2010-10-03
Högintressant och ledtrion är mycket imponerande. Tänkte sätta fyra men sluttampen kändes ganska billig och menlös varför en stark trea får duga bra.
kennert
2010-06-20
Det slår gnistor kring Taylor.
accatone
2009-07-23
För intensivt, men väldigt bra skådespelarinsatser. Hade gärna sett sommaren det berättas om i fler tillbakablickar istället för vansinnigt skarpa dialoger
Visa äldre kommentarer »