Poirot: Mord i Mesopotamien

Baserad på en novell av Agatha Christie. Hercule Poirot följer med sin vän Hastings till en utgrävning i Irak och får där lösa mordet på en arkeologs hustru.

Originaltitel Poirot: Murder in Mesopotamia
Regissör Tom Clegg
Manus Clive Exton
Genre Drama, Kriminalare, Mysterium, Thriller, 2000-tal
Skådespelare David Suchet, Ron Berglas, Hugh Fraser, Barbara Barnes, Dinah Stabb, Georgina Sowerby, Jeremy Turner-Welch, Pandora Clifford, Christopher Hunter, Christopher Bowen, Iain Mitchell

2018-01-06
Inte min typ av film, för långt tempo och seg!!! Fattar inte att jag orka sätt allt detta!!!
2014-11-04
Agatha Christie spenderade en hel del av sitt liv i mellanöstern så denna del av världen fick också liv i några av hennes böcker. Som filmatisering fångar man denna del av världen och det ger en skön paus från London och den engelska landsbygden. Denna gång blir jag härligt lurad angående både mördarens identitet och tillvägagångsätt. Man kan inte låta bli att förundras över författarinnan Agatha Christies och hennes fantasi. 4-
booby
2010-12-01
När Hastings är med så höjer det känslan och stämningen en aning. De kompletterar varandra på egentligen underligt sätt när de kulturkrockar.
santiago
2010-03-07
3+ enbart för att Hastings är med. En av de bättre Poirot tv-filmerna jag sett..
AsianDawn
2009-08-23
Helt okej, även om den inte bjöd på några större överraskningar.
Moj
2007-05-12
Somnade, nåja, jag såg större delen av den och betyget får spegla den delen.
origC-J
2007-02-23
Väldigt medelmåttig Poirot, med en onödigt exotisk placering, med toner av kolonialism.
goeran
2007-02-08
En utmärkt story; men däremot har filmatiseringen sina brister. Det märks att det är en TV-film som har gjorts med en begränsad budget.
PeterBeer
2007-01-17
har läst typ 50 agatha christie böcker men ingen brafilmatisering

2007-01-17
Jag tyckte om den, som vanligt när det gäller Christie kanske jag bör tillägga.