Poirot: Mordet på Roger Ackroyd
Baserad på en roman av Agatha Christie. Hercule Poirot har dragit sig tillbaka för att leva ett lugnt liv i byn King's Abbot. Då hans gamla vän Roger Ackroyd blir mördad blir Poirot övertalad att lösa mordet.

Originaltitel | Poirot: The Murder of Roger Ackroyd |
Alternativ titel | Dolken från Tunis |
Regissör | Andrew Grieve |
Manus | Clive Exton |
Genre | Drama, Thriller, Kriminalare, Mysterium, 2000-tal |
Skådespelare | David Suchet, Philip Jackson, Oliver Ford Davies, Selina Cadell, Roger Frost, Malcolm Terris, Nigel Cooke, Daisy Beaumont, Flora Montgomery, Vivien Heilbron, Gregor Truter, Jamie Bamber |
"The Murder of Roger Ackroyd"(Dolken från Tunis) är en av Agatha Christies mest kända och kontroversiella böcker. Det kontroversiella ligger hennes val att berätta sin historia vilket bryter mot en oskriven regel i deckarberättande och som i sin tur skapar en helt magnifik twist i slutet. I denna filmatisering har de valt att inte göra på Christies sätt vilket är synd men förståeligt. Det fungerar nog endast fullt ut i bokform. Bra filmatisering men läs boken först. 3+
Bra spänning men det blir lite för häftigt i slutet. Inte den typen av händelse som passar in i hos Poirot.
boken är bättre, och det sänker filmen till 2
Suchet får spela ut i rollen, och det är bitvis riktigt bra. Plus för den oväntade mördaren och minus för det halvtaskiga slutet.
Filmen får en svag fyra av mig, blev positivt överaskad. Kanske är det bara jag som är ovanligt svag för Agatha Christie och David Suchet i denna roll. :'
He is great, nes pa? Exakt min bild av Poirot.
Agatha Christies berättelser är ju alltid underhållande men denna film förefaller vara gjord lite på rutin.
Oengagerande.