Poirot: Murder on the Orient Express
Poirot kommer, med hjälp av järnvägsdirektören Monsieur Bouc, med Orientexpressen från Istanbul tillbaka till England. Ombord på tåget möts han av en brokig skara människor som till synes inte verkar ha någon koppling till varandra. En av passagerarna, den amerikanska affärsmannen Ratchett, kontaktar Poirot då han befarar sitt liv. Poirot avböjer och nästa morgon hittas Ratchett knivhuggen till döds i sin kupé. Monsieur Bouc vänder sig direkt till Poirot som inte kan göra annat än ta sig an detta mysterium tillsammans med de lika mystiska och komplexa medpassagerarna.

Originaltitel | Poirot: Murder on the Orient Express |
Alternativ titel | Agatha Christie: Poirot - Murder on the Orient Express |
Regissör | Philip Martin (IV) |
Manus | Stewart Harcourt |
Genre | Drama, Mysterium, Kriminalare, Thriller, 2010-tal |
Skådespelare | Barbara Hershey, David Suchet, Eileen Atkins, Samuel West, Susanne Lothar, Toby Jones, David Morrissey, Hugh Bonneville, Serge Hazanavicius, Marie-Josée Croze, Denis Ménochet, Jessica Chastain, Brian J Smith, Joseph Mawle, Sam Crane |
Nja, gillar nog bättre filmen från 1974...
"Mordet på Orientexpressen" betraktas som Agatha Christies bästa roman med karaktären Hercule Poirot. För mig är boken ett mästerverk ut i sin fingerspets. Att äntligen få se denna historias filmatisering med den skådespelare(David Suchet) som bäst porträtterat Hercule Poirot är underbart. Mina förhoppningar var höga och otroligt nog så lyckades de uppnås. En filmatisering trogen boken som föga förvånat lockat till sig välkända och duktiga skådespelare. Magiskt bra upplösning och slut.
En av de klart bästa Christie i filmformat. Suchet är riktigt bra.
Jag tycker denna är en av de bästa, framför allt på grund av den mörka tonen. Tycker egentligen inte att den helt reflekterar boken, men det fungerar väldigt bra ändå.
Allvarligare, mörkare ton än någonsin i detta avsnitt. Denna klassiska story funkar inte fullt ut i TV-format dock, men är ändå grymt snyggt och välgjort. Suchet regerar.
Lysande och helt klockren kommentar av Semiramis! Dock är 1974-filmatiseringen av denna boken med bl.a. Ingrid bergman snäppet bättre.
David Suchet insats som Poirot gör filmen sevärd även fast man redan har sett 1974 års version och på så sätt redan vet handlingen i filmen.