Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Pojken i trädet


16-årige Göte är inträngd i sin ensamhet, trots familj och kamrater. Tillsammans med några jämnåriga tjuvskjuter han rådjur och annat vilt. När gänget riskerar att bli avslöjade blir Göte desperat.


Originaltitel Pojken i trädet
Regissör Arne Sucksdorff
Manus Arne Sucksdorff
Genre 60-tal, Drama
Skådespelare Tomas Bolme, Heinz Hopf, Björn Gustafson, Anders Henrikson, Birgitta Pettersson, Åke Lindman, Barbro Hiort af Ornäs, Björn Berglund, Karin Juel, Ebba Ringdahl, Yvonne Nygren, Jens Sucksdorff
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 201
Filmnummer 26702

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2021-10-06
Absolut, funkar för att vara svensk film...
Clasen
2014-01-02
Annorlunda svensk film på flera sätt - bra sätt. Men lite ojämna skådisar. Sucksdorff var en mästerlig naturskildrare - även i en spelfilm som denna.
Gigi1943
2013-10-25
Tyvärr så tänker man på Jungfrukällan när man ser Birgitta Pettersson, hon har noll kapacitet som skådis, annars gillade jag alla inblandade, såg den här för hundra år sen men hade glömt allt utom att han satt i ett träd. Intressant manus och fint foto.
filmfreak1
2013-10-23
Handlingen är väl sådär egentligen men det funkar tack vare fin dialog, sen är slutscenen bara för bra.
yrkeschaufföre
2013-10-22
Jag har alltid svårt för ungdomskildringar från den här tiden, och Björn Gustafson sa ju vara mysig (inte för att han inte kan agera, men det "känns" fel) Jag gillade den trots allt och slutet var ju, ja jag vet inte riktigt. Men dåligt var det inte.
Raimo_1985
2013-05-14
Märks mycket väl att det är en Sucksdorff. Fint foto, fin natur. Bra skådespelarinsatser av Gustafsson och Hopf. Trista skådespelarinsatser av Tomas Bolme och Birgitta Pettersson. Har Stefan Jarl slängt ett öga på denna när han gjorde Jag är din krigare...?
emilstjernholm
2012-11-30
Intressant film som definitivt sticker ut. Dels på grund av hur han skildrar naturen, men även hur han inkorporerar formalistiska experiment, som t.ex. jazzmusiken av Quincy Jones. Slutscenen kommer jag att minnas länge.
gjoob
2012-08-08
Lite kluven till hur jag ska betygsätta denna. Det är en fint inramad berättelse med imponerande kamerarörelser och bra musik. Kunde önskat att man fick mer insyn i hans familjesituation. Filmen tar sig rejält andra halvan efter en något trevande inledning. Landar på en svag fyra. Akta er för Sandrews dvd-utgåva som avslöjar hela historien i sin filminfo.
Läskientekopp
2010-03-12
"Det finns ingen frihet, någonstans på denna sköna jord, varken här nere eller uppe i ditt träd" Åh, vilken fin film, Tomas Bolme är perfekt i sin roll. Birgitta Pettersson spelar dock över. Men en stark 3:a.
DanielMott
2009-05-13
Arne Sucksdorffs gjorde efter en rad dokumentärer sin spelfilmsdebut med Pojken i trädet. Pojken i fråga heter Göte och spelas av en ung Tomas Bolme. Han är en ensam pojke som trots - eller kanske på grund av - sin välbärgade familj har svårt att finna en mening med tillvaron. Han tillbringar dagarna med att sova och slöa och på nätterna tjuvjagar han tillsammans med några jämnåriga unga män (Heinz Hopf och Björn Gustafson). När de riskerar att bli avslöjade blir Göte desperat. Pojken i trädet är en lågmäld och sevärd film med vackert AgaScope-foto av Gunnar Fischer (som tyvärr inte görs rättvisa av Sandrews usla utgåva) och för tiden exotisk jazzmusik av Quincy Jones. Dock lämpade sig kanske Sucksdorffs talanger bäst för renodlade naturfilmer - bland annat dubbning och genomförande är inte alltid i topp. Betyget blir ändå en stark trea för denna svenska film som sticker ut från mängden.
Visa äldre kommentarer »