Polis polis potatismos
En känd industriman mördas till synes utan anledning på Hotel Savoy i Malmö. Utredningen är komplicerad och man tillkallar kommissarie Beck från Stockholm. Misstankarna leder till personer som är inblandade i illegala vapenaffärer.

Originaltitel | Polis polis potatismos |
Alternativ titel | Beck - Polis polis potatismos, Murder at the Savoy |
Regissör | Per Berglund |
Manus | Jonas Cornell, Per Berglund |
Genre | Kriminalare, Mysterium, 90-tal |
Skådespelare | Ing-Marie Carlsson, Rolf Lassgård, Kjell Bergqvist, Gösta Ekman, Marie Richardson, Tommy Johnson, Reine Brynolfsson, Ingvar Andersson, Niklas Hjulström, Anders Ekborg, Agneta Ekmanner, Görel Crona, Tova Magnusson |
Man vet att en film är förhistorisk när dom säger att Malmö är en lugnt stad")
Förövrigt-så är början på rullen så crincy, taffligt att man bara kan as-flabba#). Diggar kommentarerna-al"a Lassgård/Kjelle.. Dagens funkar alltid!/ Filminspelning pågår/ Vi knull#r heheee/ Vadå anti-pk-noja när det begav sig..
Nej dessa Beckfilmer är väldigt sega och tempofattiga.
Har aldrig gillat dom här filmerna...
På norska heter den Purk, purk, sur agurk.
Gösta ok som som Beck men saknar lite glöd o mer i bakgrunden. Kul med "Wallander" Lassgård som Gunvald - innan Persbrandt :) skön Trea, inte mer
Helt OK film. Det mesta utspelar sig nere i Malmö. Där en känd affärsman blir skjuten på Hotell Savoy. Martin Beck ombedes åka ner till Malmö och hjälpa hans gode polisvän Per Månsson. Gunvald Larsson(spelad av Rolf Lassgård) har egentligen bara en biroll i denna film. Men han har en djävla massa roliga repliker.
Sämsta hittills i Ekman-serien. Men ändå rätt okej faktiskt. Gösta Ekman och Rolf Lassgård levererar som vanligt.
Håller ju faktiskt lite högre klass än vad Beckfilmerna med Haber gör.
Sävligt och fint tempo. Gillade Lassgård och Bergqvist, men tyskarna irriterar mig. 3a.
Bra beck-film.