Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Poltergeist


Carol Anne fascineras av bruset och den vita bilden som följer när tv-sändningarna är slut. På kvällen när föräldrarna somnat, lockas Carol Anne till teven av viskande tv-röster.


Originaltitel Poltergeist
Regissör Tobe Hooper
Manus Steven Spielberg, Michael Grais, Mark Victor
Genre Thriller, Skräck, 80-tal
Skådespelare Craig T Nelson, JoBeth Williams, Beatrice Straight, Dominique Dunne, Oliver Robins, Heather O'Rourke, Michael McManus, Virginia Kiser, Martin Casella, Richard Lawson, Zelda Rubinstein, James Karen, Dirk Blocker
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7398
Filmnummer 1241

Recensioner

Skapad 2019-11-03 av
Kultfilm från 1982. En av 80-talets mest omtalade skräckfilmer. Flerfalldigt Oscarnominerad film av Tobe Hooper och Steven Spielberg som fått mycket god kritik. En dag börjar mystiska saker händ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-03 av cineasten89
Poltergeist, är vad mig anbelangade, en riktig bra modern rysarklassiker. Till skillnad till flera, flera billiga slasherskräckisar, så har den en riktigt bra story som jag fullkomligt älskar. C...   Läs mer »

Kommentarer


apelsin
2021-02-11
Min första skräckfilm, såg denna en sen kväll i slutet av 80talet eller början av 90 talet när jag kanske var en 7-8 år gammal. Den uppfyllde sina syften som skräckfilm till 100 procent då jag tyckte den var både skrämmande och spännande. Riktig klassiker.
päronanton
2020-06-01
Riktigt riktigt bra! En klassiker!
kanemura
2020-03-16
StureStenhög som kommenterat här under mig säger det helt perfekt. Jag håller med om allt han eller hon säger.
StureStenhög
2020-03-04
Det här var fan inget vidare alls. Det enda den tycks vara intresserad av är att fläska på med specialeffekter, och man bryr sig inte det minsta om att bygga upp en stämning eller berätta en genomtänkt och sammanhängande historia. Det händer helt enkelt alldeles för mycket alldeles för snabbt, och därmed skapar man aldrig tillstymmelse till illusion om att det här utspelar sig i den verkliga världen. Allt är för överdrivet för det, och karaktärerna beter sig inte det minsta realistiskt. Den här genren har betydligt bättre att erbjuda
karlmats
2019-01-16
Överraskande bra film, skräckfilmer är ju en genre som sällan faller i god jord hos mig men det här känns ovanligt genomarbetat och stämningsfullt. Det märks att Spielberg varit inne och petat i regin här för det känns till 100% som en hybrid mellan honom och skräcktemat som kanske var anledningen att Hooper anställdes i första början. Jag gillar hur det aldrig blir nåt snack om att det som händer faktiskt är på riktigt, inte en massa missförstånd och övertalningskampanjer utan här är alla med på noterna direkt att det här jävla huset inte är nåt att leka med. Jag är inte säker på att filmen har nån som helst form av logik i vad som händer. Men det spelar inte så stor roll för jag sitter klistrad ändå då karaktärerna känns så genuina och lätta att tycka om så man vill bara att det ska gå bra för dem. Effekterna kanske inte är top notch med dagens mått mätt, men man sitter ändå och myser åt allt som händer och så dåliga att de blir en distraktion är de inte. Kul med alla Star Wars-prylar i ungarna sovrum också. Det är så pass underhållande att jag är på vippen till att snegla uppåt men jag sansar mig och stannar på en riktigt stark 3a den här gången. Hade jag sett den när jag var yngre och haft nostalgifaktorn med mig hade jag säkerligen gått ett steg till, nu kanske den känslan infinner sig vid en omtitt istället.
dudson
2018-12-04
Seg deg film mambo jumboo dret. Visst fanns det läckra effekter och skådespelar insatserna var bra spec av herr Nelson. Men skrämmande Noot. 1+
Rai
2017-12-27
Usel dålig!!!
Andreas_
2017-11-01
En av dom absolut bästa och mest välgjorda skräckfilmer när den kom ut 82 och jag sket knäck i spiral som liten men idag 35 år senare så skrattar man åt den, den är mer humor och fånigheter än skräck och det känns mer som en fånig ET film än skräck fast med lite kusliga inslag, effekterna suger rätt hårt idag men var suveräna back in the day, men jag kan inte sätta ett betyg bara för nåt jag gillade när jag var liten utan betyget är baserat på hur jag som vuxen idag reagerar när jag ser filmen. Skådisarna är dock bra och gjorde det riktigt bra på den tiden, speciellt för att vara i en "skräckfilm" men detta är ingen Tobe Hooper film alls, även om det är han som står för regin på pappret utan detta är definitivt Steven Spielberg bakom kameran, varför han använde sig av Tobe Hooper som förkläde beror nog på att Spielberg höll på med ET samtidigt och att han inte fick göra två filmer samtidigt, men detta är helt klart en Spielberg film, det känns så oerhört tydligt när man ser den. Trots att den inte åldrats med någon större värdighet så är den ändå helt okej än idag, inte skrämmande alls men fascinerande och med bra skådespel, så betyget blir ändå en svag 3:a

2017-02-25
Nostalgien vipper den opp til -4.
Stygga-Vargen
2016-08-22
Filmen andas lite väl mycket 80-tal emellanåt men i övrigt är detta en väldigt bra skräckis med bra skådespelare och snygga specialeffekter. En kultklassiker.
Visa äldre kommentarer »