Poltergeist

En familj blir besökta av spöken i deras hem. Först verkar andarna vänliga, och flyttar mest runt objekt i huset för skojs skull, men det hela tar en otäck vändning när spökena börjar terrorisera familjen och kidnappar den yngsta dottern.

Originaltitel Poltergeist
Regissör Gil Kenan
Manus David Lindsay-Abaire
Genre Thriller, Skräck, 2010-tal
Skådespelare Sam Rockwell, Rosemarie DeWitt, Saxon Sharbino, Kyle Catlett, Kennedi Clements, Jared Harris, Jane Adams (II), Susan Heyward, Nicholas Braun, Karen Ivany, Patrick Garrow, Soma Bhatia

2023-02-24
Jag gillade inte originalfilmen alls, och jag tyckte nog därför att den här versionen ändå var aningen mer acceptabel. Det här är absolut en tröttare film, och den saknar förstås 80-tals-charm, men den är betydligt bättre strukturerad, och det var på det området som jag verkligen tyckte att föregångaren brast. Där fläskade man på med allt man hade nästan från första stund, medan man här bygger upp skräcken gradvis och handlingen mer sammanhängande. Mer än en medioker standardfilm blir det dock aldrig, och egentligen finns det väl ingen poäng med att man gjorde en remake på den tidigare Poltergeist. Skriv om historien lite, så har man en helt ny haunted-house-rulle istället. Det var ju inte direkt så att Poltergeist uppfann konceptet eller hade en så fantastisk historia att den absolut behövde berättas igen. Men jag fattar förstås att man bara ville ha en titel som folk redan känner igen, och att ingen var investerad i att göra en minnesvärd film är mer än tydligt
Robkiller
2021-11-02
Moderniserad version som inte direkt tillför något alls.
päronanton
2020-06-04
Dom gamla Poltergeist filmerna ifrån åttiotalet är mästerverk enligt min åsikt! Denna var väl okej men inte mer än så, Känns som att allt stressas fram. Dom gamla filmerna hade en mer kusligare atmosfär över sig.
Gordyal
2019-10-04
Det är svårt att inte sitta och jämföra med originalet, att se hur de har klantat bort allt som gjorde det till en bra skräckfilm. Men om man försöker bortse från jämförelsen; Poltergeist är en produktionsmässigt stabil skräckis för äldre barn, i vilken allt bygger på jump scares. Poltergeist från 2015 är långt ifrån skit, men särskilt bra är den inte. (6-/15)
janne
2017-12-31
Jag tycker att den tidigare versionen är bättre. Jag tycker att den här är i alla fall värd en trea.
Murvel48
2017-03-28
Obegripligt att man väljer att satsa på en remake som på alla plan är sämre än originalet. En mycket svag tvåa.
lrenner
2017-03-26
Skit.
Tatty
2017-03-20
Faktisk bra film! Älskar att Sam Rockwell är med i filmen. Men måste säga att originalet är bra och känns mer läskigare än denna. Fast denna var spännande ändå!
ekneB
2016-10-09
Den är ju inte direkt dålig, men det är inte bra heller. Den är mest "Meh..". Ingen film som kommer lämna något direkt spår efter sig när den är över, men helt lagom okej för att funka som en popcornskräckis.
Halofreak92swe
2016-06-08
Helt ok remake. Rätt mysig stämning men kunde gärna fått vara läskigare.