2.1
2.1
Poltergeist III
Flickan Carol Anne har överlevt alla tidigare attacker från spökenas värld. Nu bor hon hos sin faster i en skyskrapa.

Originaltitel | Poltergeist III |
Regissör | Gary Sherman |
Manus | Gary Sherman, Brian Taggert |
Genre | Drama, Action, Thriller, Skräck, Mysterium, 80-tal |
Skådespelare | Tom Skerritt, Nancy Allen, Heather O'Rourke, Zelda Rubinstein, Lara Flynn Boyle, Kipley Wentz, Richard Fire, Nathan Davis |
En mycket bättre uppföljare än tvåan. Nu har äntligen Poltergeist fått tillbaka sin charmiga story som man älskade i ettan.
Nu har Carol Anne flyttat till sin kusin och morbror i Chicago, och... Läs mer »
Väldigt mycket en skräckuppföljare. De flesta skådespelarna har tröttnat vid det här laget och hoppat av, och man kan väl inte påstå att filmen gör ett speciellt övertygande jobb med att jobba sig runt det. Mytologin tyckte jag var kass redan i första filmen, och här känns den fullkomligt framdragen ur röven. Det blir inte heller bättre av att det inte finns det minsta mått av trovärdighet i hur karaktärerna beter sig. Men jag gillar iaf lyxskrapan som spelplats, det känns väldigt mycket 80-tal. Lite charm finns det också i att Lara Flynn Boyle springer runt och okynnesfestar. Jag gillar dessutom den cyniska doktorn. Jag slås av att han antagligen hade ansetts vara den rimliga i den verkliga världen, medan han framstår som en inskränkt skitstövel i den här filmens kontext. Så den är nog aningen bättre än den förra uppföljaren, men kanske också därför mindre minnesvärd som kalkonfilm
Rullar väl på och är halvintressant, men tar sig aldrig.
Första filmen var väl okej, men denna smörja?
Riktigt bra!
Älskar Poltergeist filmerna!
Jag misstänker starkt att det här var den första skräckfilmen jag såg som väldigt liten, eller den första jag såg som gjorde ett enormt intryck på mig. Fick en uppenbarelse när jag såg den i 30-årsåldern igen, för jag visste att jag hade burit med mig de här bisarra bilderna sen långt tillbaka. Kom igen, en vertikal isvak varur folk ramlar in i en fullständigt snöbelagd parkeringsvåning? Det är ju lysande! Eller så tycker jag allting som är surrealistiskt är lysande eftersom jag såg den här när jag var fem eller nåt. Lätt bästa Poltergeist-filmen. Lätt bästa filmen som utspelas i en skyskrapa dessutom. Om ni vill jämföra med en plågsamt dålig film som utspelas i en skyskrapa kolla in "Shakma".
Riktigt dålig uppföljare till annars en helt okej Poltergeist 1 och en duglig del 2 men detta är ren och skär katastrof och jag rekommenderar att undvika till varje pris bara för att slippa förstöra dom övriga två filmerna genom ett sådant kasst avslut som vi får i denna tredje del, det blir aldrig läskigt eller skrämmande utan bara patetiskt och skrattretande, jag tror inte ens att jag var rädd när jag såg detta praktfiasko som liten snorunge...såg om den för att jag inte riktigt kom ihåg den så bra och jag förstår nu varför jag hade förträngt den, trots några kända namn i skådislistan som Tom Skerritt, Nancy Allen, Lara Flynn Boyle så gör ingen här någon speciellt nämnvärd roll alls, utan det ser mer ut som att dom försöker sova sig igenom filmen och bara få en snabb lönecheck och gå vidare till mer seriösa projekt...Heather O'Rourke, Zelda Rubinstein är dom enda original skådisarna från del 1 och 2 och det är dom som ändå håller filmen vid liv från att gå under helt och tyvärr förlorade vi en riktig talang i och med Heather O'Rourkes bortgång innan filmen var klar, därav det snabba hastiga slutet, det riktiga tilltänkta slutet finns att kika på youtube och är betydligt bättre men det skulle ändå inte rädda denna dynga till film. Betyget blir en oerhört svag 1:a...undvik till varje pris är mitt tips!
Det här är en riktig kalkonfilm!
Wow! Jag menar, WoW! Okej, låt mig få ut det här först. Heather O'Rourke död, en av dem sorgligaste död i filmhistoria. Hon var så himla ung och förtjänade verkligen inte det här. Värst är att det här var hennes sista film, jag får tårar av bara tänka på tanken och jag sörjer henne lika mycket som Raul Julia och Michael Clarke Duncan. Jätte, jätte, jätte sorlig. Men..... Vad är det här för skit roll? Dom försökte verkligen få oss att tycka synd om henne genom att ingen lyssna på henne och alla är elaka och taskiga mot henne? Vi har två filmer och det är tillräcklig för att vi ska tycka synd om henne. Måste vi verkligen göra så att hon bli utkastad och mobbat för att vara "Speciell"?? Det får oss inte att tycka synd eller heja på henne, det får oss bara att hatar filmen mer. Och jag gillar också att hennes föräldrar skickade iväg henne, övergav henne utan att ge oss en förklaring till varför, med tanken på hur mycket dom visade oss hur mycket dom älskade henne i senaste filmen. Och att dom aldrig har nämnt nån gång under dom två första filmerna att modern hade en syster, som inte var där för henne i dom tidigare filmerna. Och nån annan som märkte också att dom faktiskt aldrig räddade Scott, Kipley Wentzs karaktär. Dom räddade alla förutom honom.... nån förklaring varför? En väldig onödig, dålig uppföljare. Vilken gör allting mer sorgligare för Heather O'Rourke. Hennes minne är av en skitfilm som är mycket värre än Raul Julias Street Fighter, för där var han åtminstone underhållande rolig och kommer alltid att bli ihågkommen, men för Rourke.... ingen kommer att minnas henne för det här! Bättre att minnas henne från den första filmen. Men det var i alla fall kul att se Nancy Allen igen, har alltid undra över varför hon bara dyker upp i skitfilmen?
Tom Skerritt - mustaschen = Ethan Hawke. Sen så är detta klart den bästa Poltergeistfilmen; de första två sov jag igenom. Särskilt bra är det inte, men ändå. (5/10)
I sin helhet är Poltergeist 3 den sämsta i serien. Jag kunde bara inte ta den på allvar. Den gjordes i ett syfte och det är för att tjäna in pengar snabbt och effektivt. Så mycket att inte ens slutet fick någon eftertanke, ungefär som i tvåan. Den har några effektiva kameraarbete med speglar som den använder, men mer än så blir det inte.
Heather O'Rourke är det som räddar filmen från total katastrof, men med tanke på hennes tragedi som inträffade blir man bara ledsen och sur att detta var hennes sista film.