Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Pompoko


Tvättbjörnarnas hem i bergen hotas av människorna vars städer börjar breda ut sig över den gamla landsbygden. Men björnarna vet hur de ska slå tillbaka. Med hjälp av uråldrig magi kan de förvandla sig till vad som helst, till och med människor. Först försöker de skrämma bort inkräktarna, men när några tvättbjörnar blir dödade förvandlas leken till allvar.


Originaltitel Heisei tanuki gassen pompoko
Alternativ titel Pom Poko, The Racoon War
Regissör Isao Takahata
Manus Isao Takahata
Genre Komedi, Fantasy, Anime, 90-tal
Skådespelare Makoto Nonomura (röst), Yuriko Ishida (röst), Norihei Miki (röst), Nijiko Kiyokawa (röst), Shigeru Izumiya (röst), Gannosuke Ashiya (röst), Takehiro Murata (röst), Beichou Katsura (röst), Bunshi Katsura (röst), Kosan Yanagiya (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1248
Filmnummer 11700

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2020-05-20
Det här var nog den skummaste animerade film mitt norra öga har skådat. Den var inte bra, men den var heller inte dålig. Och varför var vi tvungna att se alla dessa pungar för! Haha, det var som sagt en otroligt skruvad film!!!
Zarquon
2017-11-05
Från mannen bakom hjärtslitande Eldflugornas grav och stillsamma allmänmänskliga dramat Only Yesterday, kommer här en film om mårdhundar och deras magiska testiklar. Okej... Den konstant malande berättarrösten hjälper inte att få handlingen (vars premiss vi hört i hundra andra tecknade filmer) att bli intressant, och filmen är verkligen helt orimligt, rent kriminellt lång och repetitiv. Närapå exakt likadana scener återkommer ju flera gånger! Gillar de fantasifulla förvandlingsscenerna, och ville gärna tycka om detta, men tyvärr.
myslas
2016-07-16
Det här är jäkligt skumt. Man undrar ju hur mycket de rökte på medan de gjorde den här filmen. Samtidigt går det inte att komma ifrån att det, åtminstone periodvis, är väldigt underhållande. Lite väl lång dock och vad i all världens namn är grejen med alla pungkulor?
KillerPutte
2015-12-19
(rek.4) Stundtals fantastiskt och stundtals en transportsträcka. Landar på en trea.
MaxMackan
2015-07-07
Mysig och lite urflippad. Ibland har den djup och ibland allt annat än det. Sensmoralen är lite väl uppenbar och trycks ner i halsen på en. Dock hade jag roligt och var underhållen hela vägen. Stark trea.
Raimo_1985
2015-05-22
Starkt godkänt. Inget för mig men den har sina kvalitéer. Men varför så förbaskat lång? Sen blir den rätt lökig i slutet. Precis som LTT86 störde jag mig också på alla pungar;) Jag kanske är för tråkig för den här filmen.
aqua_perla
2015-02-16
Urflippat är bara förnamnet.
LTT86
2014-11-23
Jag kunde knapp stå ut med den här filmen. Flera gånger ville jag bara stänga av filmen av hur dum det såg ut. Jag menar, om dom kunde förvandla till vad som helst.... varför inte förvandla till en dinosaurier eller en drake och köra ut människorna från deras skog? Dom hade ju kraften att göra det! Det kände som om jag tittade på en japansk version av Barbapapa. Men en poäng jag kan ge filmen och det är ju fantasi aktiv det var. Väldig bra, men en negativ sak jag måste säga till Tvättbjörnarna...... SLUTA VISSA RUNT ERA PUNG KULOR!!! JAG ÅT FAKTISKT NÄR JAG SÅG PÅ FILMEN!!!!!
johan_90_1
2013-06-29
Vissa delar av den här filmen kan vara det skummaste jag har sett.. Överlag är det en bra film, men tidvis är den riktigt seg och det känns som den upprepar sig ganska mycket.
Metheuz
2013-04-28
Lite mer urflippad än jag hade väntat mig. Sensmoralen går fram men det drogs ut på det lite för mycket. Flummigt med alla pungtrix dom har för sig också.
Visa äldre kommentarer »