Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Ponyo på klippan vid havet


Den femåriga pojken Sôsuke bor tillsammans med sin mamma ute vid havet. När Sôsuke leker vid stranden hittar han en guldfisk som han döper till Ponyo. Deras vänskap fördjupas och snart visar det sig att Ponyo har magiska egenskaper.


Originaltitel Gake no ue no Ponyo
Alternativ titel Ponyo on the Cliff, Ponyo
Regissör Hayao Miyazaki
Manus Hayao Miyazaki
Genre Anime, Drama, Äventyr, Animerad, Familjefilm, 2000-tal
Skådespelare Akiko Yano (röst), Jôji Tokoro (röst), Tomoko Yamaguchi (röst), Yûki Amami (röst), Hiroki Doi (röst), Kazushige Nagashima (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4589

Recensioner

Skapad 2019-10-21 av frienatic
En söt liten sjöjungfru, magi för barn och vuxen samt lite japanskt småstadsliv. Hayao Miyazaki är tillbaka med Ponyo, en vacker akvarell i rörelse, finstämd som få.[*] Att alla pratar om 3D ...   Läs mer »

Kommentarer

Jaganatha
2019-03-20
Trevlig Miyazakifilm med sedvanligt ekologiskt och feministiskt budskap. Animationen håller verkligen hög klass och detta är kanske den av hans filmer där det förekommer minst flygande. Dock är det här väldigt mycket vatten i rörelse. Barnvänlig och borde kanske ha kunnat vara lite roligare.
myslas
2019-03-20
Sött och färgsprakande så det förslår. Inte en av Miyazakis mest intressanta filmer men har på sätt och vis likheter med Totoro. Den når förstås inte upp till den klassen men det är charmigt och underhållande nog för att betyget ska krypa upp till en fyra.
Rai
2018-10-24
Har alltid varit svag för den här filmerna...
AngelsDiary
2018-05-21
Cute
Filmfantast86
2017-10-22
kass
jopjop
2016-07-29
Kanske den sötaste Miyazakifilmen!
horvendile
2015-07-20
Det gäller att vara inställd på att se något i stil med Totoro, inte Mononoke. Med den inställningen är den okej, bitvis bra, men den dras också med en del Mr Exposition som jag inte är van vid från Miyazaki och som drar ned helheten.
Ful_fisk
2014-12-27
Fullkomligt underbar Miyazaki-film! Har hört en del negativa ord om denna, vilket sänkte förväntningarna, men den var ju fullkomligt magisk rakt igenom! Enastående animationer, sanslöst vacker musik. Snubblande nära femman!
stoked87
2014-04-29
OMG PONYO SÖTASTE NÅGONSIN :)
Zarquon
2014-02-16
Tveklöst en mycket barnslig film. Det vill säga, den utgår från den femåriga huvudpersonens perspektiv. Gränsen mellan fantasi och verklighet är inte lika viktig i hans värld, och därför inte heller i filmens värld. Filmupplevelsen blir magisk, på flera sätt.