Possessor

Tasya Vos är agent för en hemlig organisation som använder sig av implantat i hjärnan. Dessa implantat gör att man kan ta över andras kroppar och göra dem till lönnmördare.
Originaltitel | Possessor |
Regissör | Brandon Cronenberg |
Manus | Brandon Cronenberg |
Genre | Thriller, Skräck, Science Fiction |
Skådespelare | Andrea Riseborough, Jennifer Jason Leigh, Christopher Abbott, Tuppence Middleton, Sean Bean, Rossif Sutherland, Gabrielle Graham, Gage Graham-Arbuthnot, Raoul Bhaneja, Hanneke Talbot, Hrant Alianak, Rachael Crawford, Megan Vincent, Kaniehtiio Horn, Deragh Campbell, Dorren Lee, Doug MacLeod |
Några starka scener men det är egentligen bara våldet som sticker ut. Den lever på att vara märklig men tappar för att den är långsam och ganska meningslös
Hoppsan, så onödigt utdraget och långsamt. Jag fattar inte grejen med att dra ut varje klipp alldeles för långt. Som en tjugominuters kortfilm hade den kunnat bli riktigt bra. (5+/15)
Mysko, men inget man glömmer i första taget.
Har längtat efter något nytt från Brandon Cronenberg, efter den fenomenala Antiviral. Är inte besviken, älskar att kastas in i en bisarr värld där det onormala blir normalt. Fotot, känslan och atmosfären är mitt i prick. Tyvärr blir det överdrivet våldsamt och jag tror att en stor målgrupp utesluts pga alla vidrigheter vilket är synd. Slutet lämnar mig också med en "jaha"-känsla, "blev det inte mer än så". Jag vill sätta en 5:a för hantverket och ambitionen, men storyn och framför allt upplösningen räcker inte riktigt hela vägen.
Brandon Cronenberg är en intressant regissör, tar en del efter sin pappa. Filmen är intressant men verkar aldrig riktigt ta vägen till slutet eller utforska de ämnen den verkar prata om. Mest så berättar den en historia inom de ramarna. Stark trea.
Kan tycka att det extrema våldet flyttar fokus från allt annat. Samtidigt vet jag inte om jag tycker att det finns så mycket annat att fokusera på.
Precis som Freaky friday