Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Pressure Point


En afroamerikansk fängelsepsykiater får sin professionalism testad när han får ta hand om en störd fånge med nazistiska tendenser.


Originaltitel Pressure Point
Regissör Hubert Cornfield
Manus Hubert Cornfield, S Lee Pogostin
Genre 60-tal, Drama
Skådespelare Sidney Poitier, Peter Falk, Yvette Vickers, Anne Barton, Carl Benton Reid, Bobby Darin, James Anderson (I), Gilbert Green, Richard Bakalyan, Lynn Loring, Barry Gordon, Howard Caine
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11
Filmnummer 70242

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Gordyal
2017-09-22
Ytterst ojämn film som varvar B:iga tillbaka blickar (med överflödig berättarröst) med en välskriven dialog och ett lysande skådespel av Bobby Darin. Vi får också en mycket enkel och effektfull beskrivning av hur man startar en fascistisk kult (typ SD). (7/15)
kungkalas
2009-12-22
Den här filmen besitter en stor känslomässig kraft utan att för den skull vara den minsta sentimental. Riktigt bra skådespel. Jazzen och psykoanalysen kan tänkas bli lite i överkant för somliga, tur att jag diggar jazz i beatpoetstilen, men hursomhelst: filmen växer oerhört under sin andra hälft och tar sig bitvis ifrån femtiotalskontexten till att bli något högst allmängiltigt, då det handlar om relationen mellan psykologen, patienten och patientens övertygelser. Väldigt intressant och engagerande. Förresten är det lustigt hur Sidney Poitier, Bobby Darin och Peter Falk både har kopplingar till Cassavetes och till varandra genom ett antal filmer från 50- och 60-talet. De verkar ha varit med i samma crew på nåt vis.