nya casino utan svensk licens

Pretty Woman

En prostituerad kvinna möter av en händelse en framgångsrik affärsman. Detta leder till en högst oväntad kärleksaffär och en modern askungesaga.

Dream
2024-10-16
Överskattad gammal klassiker. Då det finns flera kärleks filmer och även fräschare.
Andreas_
2024-08-04
Väldigt bra romnatisk komedi, kanske den bästa av dom alla, urfadern till romantiska komedier...eller kanske lite överdrivet, fanns säkert romantiska komedier innan denna men helt klart en av dom som står ut mest, än idag faktiskt, jag är imponerad och då ska det tilläggas att jag inte ens är ett fan av romantiska komedier, men Richard Gere och Julia Robets är verkligen helt perfekta i sina roller och vilken kemi dom har, det är vad som gör filmen så speciell, inte handlingen, utan det suveräna skådespeleriet, dialogerna och den helt lagom humoristiska tonen och nu när jag ser om denna film 34 år senare så trodde jag att jag skulle såga den, men ack så fel jag hade, håller lika bra än idag och är lika charmig än idag, enda skillnaden är att nu som vuxen och i en tid när allt är så mycket mer känsligt än det var på 80 och 90 talet, så blir man förvånad över att Hollywood kunde "förfina" prostitution så här, som att det inte alls var en stor grej eller något smutsigt som man ser på det idag, då var det inte så stor grej, hursomhelst, historien eller manuset är överdrivet deluxe såklart, så detta är fantasy på hög nivå men trots det, så är det för jävla charmigt och jag kan inte stävja mig från att ryckas med och köpa det med hull och hår, så det är allt lite filmmagi som förtrollar en utan tvekan och mycket tack vare dom charmiga skådespelarna, t.o.m av dom mer okända i birollerna, alla gör sin roll till perfektion och riktigt kul att se Jason Alexander från Seinfeld serien gör en lite mer "grisig" roll här, jag kan inte annat än att ge denna film en stark 4:a i betyg faktiskt, man rycks med och det är en härlig romantisk resa hela vägen, så har man någon gång känt kärlek så kommer man falla dit, så ska man se en enda romantisk komedi i sitt liv, då är det definitivt denna och den håller som sagt bra än idag, helt klart har den åldrats med värdighet.
dudson
2024-06-23
Cinder-Fucking-Rella!! hahaaa. What a class act=) Neej detta var inte vad jag kommer ihåg den som när det begav sig. Tidens tand har inte varit nådig!. Så simpelt & creepy. Gere borde veta bättre. Visst Roberts är fräcch och bildskön men sån tarvlig story med hor-köp & dekadens. Skoj ändå se en slemmig Jason-Alexander med hår och yuppi kostym=).2a ändå för tiden anno 1990.
Olof_Gronlund
2024-06-16
Klassisk jävla film från 90-talet då film var som bäst. Här bygger man film på dialoger och inte green screens och effekter. Ett fint manus som både är allvarligt och lättsamt på sina ställen. Julia Robert har nog inte varit snyggare. Hon är bara 23 år i denna flm och Richard Gere är 41. De spelade in några filmer ihop efter denna med. Nä, men jag har saknat 90-talsfilmerna och denna håller hög klass om man jämför med romcoms gjorda på 2000-talet, så är det bara. Sen att vissa tycker den är cheesy, må så va.
karlmats
2023-03-07
En riktig klassiker som kanske inte känns som att den skulle kunna göras idag. Det är en ankungesaga som möjligtvis inte stämmer överens med verkligheten för de flesta prostituerade, men det kanske ändå kan vara lite upplyftande för den gruppen, alla behöver väl lite representation och hopp? Roberts och Gere passar så fint ihop trots att maktbalansen kanske inte är optimal och han har ju dessutom ett sånt där Hollywood-jobb som mest är till för storyns skull så nog får man stänga av några hjärnceller för att helt kunna köpa det här. Men det gäller väl de flesta romcoms, det viktiga är att pulsen och skrattmuskeln går igång lite grann och det gör den här. Kul också att se Jason Alexander spela en uppskruvad version av Costanza i en maktposition här, Seinfeld hade väl premiär året innan den här kom ut så han kan nog mycket väl ha spelat in de här samtidigt? Jag gillar också Hector Elizondo som hotellchefen med ett sympatiskt intryck. Det är en ganska stark 3a det här, det är också ett tidsdokument i det att den känns både som 80-tal och 90-tal på samma gång, en sån skarv kan man alltid få ut nånting extra från.
Dele
2021-08-26
Visst är det ensidigt, föråldrat och klyschigt men som underhållningsfilm fungerar det ändå. Finslipat och proffsigt in i minsta detalj, med en del hjärta och värme. Hollywood i sitt esse!
KAVRING
2021-02-14
Föråldrad.
BarryHero
2020-04-13
Richard Gere och Julia Roberts har visserligen mycket kemi men att detta skulle vara århundradets komedi har jag svårt att greppa. Det känns heller inte som om filmen har åldrats särskilt väl med tanke på dess tema. Dock ska det nog understrykas att jag inte är målgruppen för denna film. Kul att se Jason Alexander i en liten och ovanlig roll.
STHRUDTS
2019-05-13
Dötrist snuttefilt för torskar
KyLLo
2018-12-20
Ungefär som förväntat. Förvånande att en romantisk komedi från 1990 fortfarande väcker så starka känslor hos en del.