Prince of Persia

Den äventyrslystne prins Dastan gör gemensam sak med prinsessan Tamina för att hindra en ond härskare från att lösgöra en sandstorm som kan förstöra världen. Filmen är baserad på tv-spelet Prince of Persia.

Originaltitel Prince of Persia: The Sands of Time
Regissör Mike Newell
Manus Boaz Yakin, Doug Miro, Carlo Bernard
Genre Action, Romantik, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley, Alfred Molina, Steve Toussaint, Toby Kebbell, Richard Coyle, Ronald Pickup, Reece Ritchie, Gísli Örn Garðarsson

Skapad 2019-10-30 av frienatic
\"Prince of Persia\" har tagit steget från tv-spel till film, ibland önskar man att filmen haft samma möjligheter till interaktion som spelet så att man kunde trycka förbi de långtråkiga exposi...   Läs mer »

Rune2000
2023-06-23
Helt ok äventyrsfilm i klassisk Disney-anda. Både Jake Gyllenhaal och Gemma Arterton funkar i sina roller och Ben Kingsley är alltid sevärd, även om man kunde förutse att han skulle spela skurken.
TompiÄrGullig
2023-04-07
Så jävla bra. Jake gör rollen som prins av persien perfekt. Coolt trolleffekt när han trollar med tiden. Snygga brön i öknen.
StureStenhög
2019-02-20
Kan väl inte påstå att jag hade några större förväntningar på den här, men den visade sig fungera bra som den lättsamma underhållning den vill vara. Jag uppskattar just att den inte har några andra ambitioner än att roa, och det skapar en väldigt avslappnad stämning. Skådespelarna sköter sig bra också, storyn är helt okej för en sådan här rulle, och filmen är lite lekfullt kreativ på sina ställen
2018-02-09
Inte bra alls...
origC-J
2015-12-23
Hyfsad i sin genre, med ett helt gäng duktiga skådisar som får alldeles för lite att göra... Och i klassisk Hollywood/Disney-anda får ju männen mycket utrymme och alla är ju äkta perser... Eller inte. Men utmärkt för lite mer än bara strötittande.
2015-01-05
Helt klart alldeles för barnvänlig i sitt berättande för mig. Visst det är en Disneyproduktion men samtidigt så lyckades de så bra med bl.a. första filmen i Pirates of the Caribbean-serien. Jake Gyllenhaal slår varken Johnny Depp eller Orlando Bloom på fingrarna och Gemma Arterton når inte upp till Keira Knightley. Jag gillar Alfred Molina och Richard Coyle i filmen. Jag trodde Coyle var Michael Sheen ända fram till eftertexterna började rulla. Galet lika dom två. 2+
Fläskkäft
2014-03-16
Disneyproducerat äventyr på gott och ont. På gott vill jag säga att det känns påkostat och välgjort på ont är det väldigt blodfattigt och i en sån här film vill jag se mer våld. Jake övertygade väl inte till 100% men fick duga. Gemma Arterton är rent ögongodis vilket var välkommet. Den lånar hejvilt från äldre filmer(bättre) i genren och bjuder knappast på något nytt. Jag vart ändå hyfsat underhållen så en svag trea kan jag bjuda på.
AlaRegularis
2014-01-07
Pirates Of The Carribean, fast i öknen. Svårt att ta Gyllenhaal på allvar som någon slags superhjälte-Alladin. Ett okej tidsfördriv, inte mycket mer.
Sankt
2014-01-06
De logiska luckorna är fler än adventskalenderns, men den är dock rätt underhållande. Ben Kingsley däremot blir jag aldrig klok på. Började bra, Gandhi, men sedan är det mest tramsroller. Så fort han dyker upp vet man vem "the bad guy" är. Så de´så!
Runlibr
2014-01-05
Jag höll mig vaken hela filmen i alla fall, så det är värt en tvåa!