Prince of the City

Danny Ciello, narkotikaspanare vid New York-polisens specialavdelning, inkallas som vittne. En stor undersökning har startats om den påstådda korruptionen inom poliskåren. Han går med på att samarbeta men vill inte vittna mot sina kollegor.

Originaltitel Prince of the City
Regissör Sidney Lumet
Manus Jay Presson Allen, Sidney Lumet
Genre Drama, Kriminalare, 80-tal
Skådespelare Treat Williams, Jerry Orbach, Richard Foronjy, Bob Balaban, James Tolkan, Lindsay Crouse, Carmine Caridi

Tonti
2021-05-30
Finns ju en potential här, inte minst med lojaliteten inom polisen och den tighta gruppen kring Ciello. En slags melodramatisk kvalitet som tyvärr odlas dåligt, där hela filmen har en ganska märklig ton. Treat Williams står utan överdrift för en av de absolut sämsta skådespelarprestationer jag sett i en film av en bra regissör, hans överspel är liksom bortom alla gränser. Just den dimensionen började jag lite uppskatta efter ett tag, men det är fortfarande inte en bra film.
Xtro
2016-03-21
Delvis en fempoängare. Jag känner att Lumet är genialisk i hur han ger en så fullkomlig bild av Danny Ciellos karaktär, situation och paranoia och att Treat Williams gör ett lysande jobb med hans många faser av ångest.
jimmyringo
2008-08-18
Prince of the City är på flera vis en bra film. Manuset är välskrivet och skådespleriet lysande. Intrigen byggs upp bit för bit och man är osäker på vem som straffas, även om slutet var ganska väntat. Jag skulle dock velat ha mycket mera spänning och nerv. Filmen har några longörer för mycket och det blir lätt lite segt. Fast som sagt så är Prince of the City givetvis en bra film, men jämfört med Serpico så är den dock sämre.
visser
2008-01-26
Ambitiöst projekt av Lumet, kanske lite för ambitiöst? Treat Williams lyckas inte bära upp den här filmen som känns lång och oinspirerad.
rabid
2007-10-07
tycker inte att den är för lång, däremot så håller jag med om att williams inte är någon pacino :)
Kurosawa
2007-07-08
Oerhört imponerande, klart bättre och mer djuplodande än "Serpico" på alla sätt och vis. Ja bortsett från att den lite träiga Williams inte är någon Pacino då...
Puffie
2007-01-28
Bra film som på ett sätt som känns realistiskt skildrar utredning mot korruptionen inom polisen. Skådespelet håller hög kvalité. Tyvärr tycker jag filmen är för lång och inte tillräckligt spännande för att få ett högre betyg.
erosagape
2006-04-25
såg 6/4 -82
RiffRandell
2005-07-18
Instämmer!
DiamondWillie
2005-04-25
Blev sjukt överaskad av denna filmen. Tycker den är mycket bra men som sagt lite för lång.