Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Princess


Prästen August återvänder hem efter flera år som missionär. Hans syster Christina, en drogmissbrukande porraktris, har dött och lämnat efter sig en 5-årig dotter vid namn Mia. August beslutar sig för att hämnas sin systers förfall och död.


Originaltitel Princess
Regissör Anders Morgenthaler
Manus Anders Morgenthaler, Mette Heeno
Genre Drama, Animerad, Action, 2000-tal
Skådespelare Stine Fischer Christensen (röst), Tommy Kenter (röst), Margrethe Koytu (röst), Søren Lenander (röst), Thure Lindhardt (röst), Christian Tafdrup, Mira Hallund (röst), Peter van Hoof (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 511
Filmnummer 43563

Recensioner

Skapad 2019-11-22 av bmo
Filmens regissör Anders Morgenthaler är nog mer känd för oss svenskar som ena halvan i duon Wulffmorgenthaler som står bakom seriestripparna med samma namn. De som väntat sig något i samma stil...   Läs mer »

Kommentarer


Krille80
2014-12-16
Intressant och våldsam dansk animerad film som på vissa ställen blandar in "live-action". Prästen August beger sig ut på en blodig och våldsam hämndodyssè på porrindustrin för dess övergrepp på hans syster och systerdotter. 3-
RobinsTaste
2013-09-29
Det blir en satans stark trea, på gränsen till fyra! Bra balans mellan gulligull och skitmörkt och sadistiskt tema. Alla borde nog se den tycker jag faktiskt.
Raimo_1985
2013-09-01
Helt okej allt går åt helvete-film men jag blev så tom i själen av att se den. Vad är det som gör prästen August bättre än personerna han slaktar....
yrkeschaufföre
2012-09-10
Den står på tre ben. Snygg blandning av tekniker, Sött animerade Mia och Multe och själva historien om döden, fosterbarnet och porrindustrin. Det svagaste är historien, den är lite banal och ensidig. Jag gillar inte slutet men uppskattar ändå att de har valt den vägen. Allra mest gillar jag Mia och Multe, söta och gulliga som från en oskyldig barnfilm.....som jag kanske allra helst hade sett.
Les_Sourcils
2012-09-07
Den var väldigt obehaglig och skiftande i kvalité. Ibland något av det bästa jag sett, sedan blev det ganska tamt och gjort. Eftersom den var så annorlunda och med en bra historia som grund och skickligt utförande på många sett, blev det ändå en 4:a
Lesten
2012-09-07
Bra, gripande, häftig stil... men slutet förstör, "...because the characters are making choices the audience wouldn't make." Köper det inte alls och känns som att de skrotade logik för att provocera (för provocerandets skull, vilket iofs på sätt och vis lyckades).
Jonas77
2012-03-23
Betyget 3 betyder inte att den är en medelfilm, den har en ovanlig handling och är sevärd men inte min storfavorit.
Jörmungandr
2011-08-20
Annorlunda tecknad film av Morgenthaler (samma man som tillsammans med M. Wulff ligger bakom de berömda seriestripparna). En porrfilmsaktris dör och hennes bror tar över vårdnaden av hennes 5-åriga dotter. Mycket av det förflutna dras upp, och han beslutar sig för att förstöra allt material med sin syster. Stundtals riktigt brutal, mörkt drama och grafiskt intressant. Bra film från vårt grannland Danmark alltså... 3+ av 5
ellaine
2011-06-14
Brutal och vacker. Hade dock önskat ett annat slut.
FilmGuden
2010-08-23
Väldigt svart drama, med drag av Death Wish, med en ännu mer uppgiven ton. Berörande, även om jag fick känslan av att filmen mest ville provocera.
Visa äldre kommentarer »