Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Prinsessa


I en hopplös småstad, Alingsås, Sverige bor Maja, 18 år. Hennes högsta och enda dröm är att bli skådespelare. Hon vill stå i centrum - att alla ska se HENNE, se den vackra människa hon är inuti. Det är bara lite svårt att se. Maja är kraftigt överviktig, klumpig och helt utan social kompetens... Vi får följa Maja och hennes kamp att förverkliga sina drömmar under sista terminen på gymnasiet. Det är en komisk skildring med tragiska inslag, om fördomarna man möts av när man har "fel" utseende, om att hitta den styrka och självkänsla som behövs för att verkligen lyckas och slutligen stå i centrum - men då på sina egna villkor.


Originaltitel Prinsessa
Regissör Teresa Fabik
Manus Teresa Fabik
Genre Drama, Komedi, Familjefilm, 2000-tal
Skådespelare Maria Lundqvist, Anastasios Soulis, Thomas Hedengran, Grete Havneskjøld, Christian Magdu, Zandra Andersson, Moa Silén, Isabelle von Saenger, Henric Brandt, Vanco Nakev, Hanna Ekman, Eva Fritjofson, Kim Tjernström, Nathalie Söderqvist, Marija Regnander
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1040
Filmnummer 73774

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Albion
2021-05-10
Jamen det är en fin, charmig berättelse trots allt. Budskapet klingar högt och värdigt och jag tycker konceptet fungerar utifrån små ramar. Betyget blir en stark 2;a, dvs 2+
Rai
2018-02-27
Nä, gäsp!!!
Gordyal
2017-08-08
En berörande historia i en ändamålsenlig film, vilken faller en aning på medioker regi. Jag får intrycket att någon har chansat på att satsa på Fabik för att hon ska bli framtidens stora kvinnliga regissör i Sverige, något som känns enormt avlägset i nuläget. Prinsessa håller duger väldigt gott att titta på, men tål absolut inte någon seriösare granskning. (8-/15)
Jennyshima
2014-11-02
Oerhört gripande med bra rollprestationer. En film om hur det kan vara att vara ung och sticka ut. manus och regi är suveränt bra och filmen fastnar aldrig i klichéer. En film som borde ses av alla.
swampblues
2013-12-05
Riktigt bra film. Zandra Andersson är fantastisk.
Gigi1943
2013-09-07
Den är så charmig! Och tjejen är både söt och vacker och duktig, sen är det kul att se Chr.Magdu eftersom han för några år sen tillhörde samma skådespelargrupp som jag här på västkusten, trevlig kille och superfuktig.
yrkeschaufföre
2013-05-25
Bra budskap och annorlunda men det kändes som ett hafsverk och i slutet tyckte jag att det verkade som om pengarna tagit slut.
larox
2013-01-20
sorglig film trots alla smålustiga inslag, med tydligt budskap. En film som gör ont, känns långt in i hjärteroten.
ziferN
2012-03-31
Smått bra, gripande och underhållande men tyvärr så var filmen inte så jätte bra och gripande som jag hade hoppats på, har självklart sett betydligt bättre svenska filmer på sistone men filmen fungerar ändå trots dom negativa aspekterna. Zandra Andersson gör en helt ok skådespelsinsats och filmen lyckades ju trots allt underhålla mig. Helt ok tidsfördriv!
FelixFTM
2012-03-10
Har oftast svårt för svenska filmer, och blir glatt överraskad när de faktiskt är bra. Denna filmen var bra, hade inga usla skådespelare, och ett fint budskap. Härlig, helt enkelt!
Visa äldre kommentarer »