Priscilla - öknens drottning

Dragartisterna Adam, Tick och Bernadette erbjuds en månads engagemang i Alice Springs. De köper en buss, som de döper till Priscilla, och ger sig ut på en resa genom öknen.
Originaltitel | The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert |
Regissör | Stephan Elliott |
Manus | Stephan Elliott |
Genre | Drama, Komedi, 90-tal, Roadmovie |
Skådespelare | Guy Pearce, Terence Stamp, Hugo Weaving, Bill Hunter, Rebel Penfold-Russell, John Casey |
Filmnummer | 2014 |
Väldigt ytlig film, men drag handlar ju väldigt mycket om yta. Det mesta av budgeten gick nog åt till bränsle, kläder och dekor, färgglatt är ordet! I övrigt bjuder inte filmen på någon enda överraskning.
Jag tycker om miljön och bussen. Annars är det barnsligt. Humorn går bara ut på att dragartisterna försöker bete sig som kvinnor och att män irriterar sig på dem. Vill jag se en komedi eller en roadmovie så är det inte en sån här film jag längtar efter.
Av någon anledning tänkte jag på Withnail And I när jag såg denna. Oklart varför, kanske samma vibb, men ändå långt därifrån. Hur som helst, jag har alltid gillat road movies och denna var annorlunda på flera sätt. Lättsamt ibland, djupsinnigt ibland, och naturligtvis med många sköna karaktärer. Stark trea.
Fin film.
En film med drag i!
Skön film. Ofta rolig, ibland rörande, med sköna huvudkaraktärer. Tappar lite fokus efter ett tag men landar till slut ändå på en fyra totalt.
Skön film som är värd en stark trea i betyg.
I höst så ska vi gå och se musikalen Priscilla Queen of the Desert på Göta Lejon med bland annat Pernilla Wahlgren och Björn Kjellman i huvudrollerna.
Vi tyckte nu att det kunde vara kul att se den tjugo år gamla filmen som musikalen baseras på, eftersom vi inte har sett den tidigare.
Och filmen var klart sevärd! Både rolig, tankeväckande, och varm.
Betyg: 4 av 5.