Prom Night 2: Hello Mary Lou

Trots namnet har "Prom Night 2" inget med föregångaren "Prom Night" att göra. Här får vi först en tillbaka-blick: Året var 1957 och baldrottningen råkade ut för en olycka, blev uppbränd och dog. Hennes namn var Mary Lou... Vi återvänder till nutiden. Almamackan visar årtalet 1987. Återigen är det dags för den årliga skolbalen, och tonåringen Vicki Carpenter får inte pengar till sin balklänning. Men efter att ha letat igenom skolans teatergarderob hittar hon en klänning för att använda. Men vad hon inte vet är att det är Mary Lou´s gamla klänning. Vicky börjar se syner och uppträda konstigt. Detta beror på att Mary Lou påbörjat förarbetet för sin hämnd - Mary Lou ska använda Vicky´s kropp för att hämnas på skolbalens glada ungdomar.

Originaltitel Hello Mary Lou: Prom Night II
Regissör Bruce Pittman
Manus Ron Oliver
Genre Skräck, 80-tal
Skådespelare Michael Ironside, Louis Ferreira, Lisa Schrage, Richard Monette, Terri Hawkes, Wendell Smith, Wendy Lyon, Brock Simpson, Beverley Hendry, Beth Gondek, Judy Mahbey

GrandMaster_E
2019-07-14
Haha! Denna var ju awesome som övernaturlig slasher! De lånar till höger, vänster, upp o ner från bättre rullar men gör det med hyfsad finess och vet hela tiden vad de gör för något. Finns lite transportsträckor men sista 20 är ju klockrena som underhållning av denna sort.
amam
2017-09-01
Jag gillade 80-talseffekterna. Har ett par hyfsade scener men jag är inte så där jätteförtjust i konceptet med mördare med övernaturliga krafter som telekinesi.

2015-06-17
Riktigt dålig skräckfilmsserie detta.
menschenfeind
2013-10-26
Ganska olik första filmen med mer övernaturliga saker som fått ersätta de klassiska slasheringredienserna och mer liknar någon av Elm Street-filmerna. Sämre än första, men helt okej fortfarande.
haajen
2013-08-06
Rätt bedrövlig rip off på flera filmer men den har sin charm mitt i all lökighet och Mary Lou är rätt skön.
2013-07-21
Helt fristående och har inget med den trista 1:an att göra. Skön 80-tals stämning med massa roliga effekter och tokigheter - även med den obligatoriska omotiverade nakna duschscenen. Inspiration har klart tagits från Elm street-rullarna.

2012-01-30
någon carrie ripoff är dom dom två första filmerna verkligen inte. man måste ju kunna ha temat bal(prom) i en film utan att det blir ripoff på carrie, mygod. däremot är denna rulle väldigt inspirerad av elm street rullarna, speciellt 2an och 3an. ingen höjdare denna film men funkar som en söndagsrulle med whiskey
ziferN
2011-10-31
Smått charmig och underhållande men jag gillade inte särskilt mycket dom övernaturliga bitarna. Godkänd tidsfördriv dock, svag trea.
dudson
2011-10-01
Mera som en övernaturlig elm street film än en ordinarie slasher.Men man tröttnar alldrig för det händer saker hela tiden sen så schyssta effekter så prom night 2 får en stark 3a...
JoeL431
2010-09-22
Haha hur skön som helst!