Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Prometheus


Ett team av forskare upptäcker en ledtråd till mänsklighetens ursprung på jorden, vilket leder dem på en resa genom de mörkaste hörnen av universum.


Originaltitel Prometheus
Regissör Ridley Scott
Manus Damon Lindelof, Jon Spaihts
Genre Action, Äventyr, Skräck, Science Fiction, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron, Idris Elba, Guy Pearce, Logan Marshall-Green, Sean Harris, Rafe Spall, Emun Elliott, Benedict Wong, Kate Dickie, Patrick Wilson, Lucy Hutchinson, Giannina Facio
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8754
Filmnummer 95260

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av Stomberg
Ibland kan prequels, alltså filmer som utspelar sig innan den huvudsakliga filmen, gå en på nerverna. Det är som om manustorkan slagit till överallt. Men i detta speciella fall är en prequel, el...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Newt
Det var – innan Prometheus – 30 år sedan sist Ridley Scott regisserade en science-fiction film. Han hade innan i år bara gjort två – Alien och Blade Runner – men båda är mästerverk och räkn...   Läs mer »

Kommentarer


TMartin
2023-10-29
Helt ok scifirulle tydligt inspirerad av originalet.
djonipony
2023-08-09
2.5. Glömde tydligen betygsätta härom året.
TURGUT
2022-12-15
Fanns potential för mer...
Shadowblade666
2018-08-30
Underskattad film i Alien-serien...
Rele
2018-08-19
En seg film. Science Fiction ok, men jag ger en tvåa i alla fall.
sodomiten
2018-01-09
Det lyfter aldrig.
Rai
2017-12-27
Dålig...

2017-09-27
Dårlig manus og stundtals pinlig dårlige dialoger. Rapace imponerer ikke. Det visuelle og fassbinder redder treeren. -3
karlmats
2017-07-02
Fem år senare var det dags för omtitt av hela Alien-serien inför den senaste uppföljaren. Prometheus är en film som kanske gjorde sig bäst första gången man såg den, den övergripande känslan är dock ungefär densamma idag: Snyggt gjord, ett fascinerande universum som målas upp men ett manus som innehåller lite för många luckor och lösa trådar för sitt eget bästa. Jag är inte lika förlåtande mot de negativa aspekterna den här gången och inte heller lika imponerad av Noomi. Jag gillar det fortfarande, men att gå mot de ljusblåa höjderna blir inte längre görbart. Jag sänker till en ganska stabil 3a men ser helt klart fram emot nästa film i serien. --------------------- 10/6-12 Ridley återvänder till science fiction-genren och på det stora hela är jag väldigt nöjd med vad han presterar. Jag hade gärna sett att den var lite längre och lite mer utforskande dialog men det förtar ändå inte de scener som faktiskt finns med. Fassbender är fenomenal och Noomi också en behållning att se. Ligger och myser på en stark 3a till sista halvtimmen, sen brakar skiten löst och lämnar mig varm i själen. Stör mig inte alls på de religiösa inslagen, istället njuter jag av vackra panoramavyer, underbar krypande stämning och ett gediget soundtrack. Ligger på gränsen men jag räknar redan nu med att en kommande extended edition kommer blåsa mig av stolen så jag kan lika gärna kapitulera på en gång.
Yevgeny
2017-06-01
Trots vissa brister i handlingen överröstar samma typ av atmosfär och mystik från originalet och gör filmen till en modern version av samma anda.
Visa äldre kommentarer »