3.5

Promising Young Woman

Alla sa att Cassie var en lovande ung kvinna... tills en mystisk händelse plötsligt ändrade riktningen för hennes framtid. Men ingenting i Cassies liv är vad det verkar vara: hon är grymt smart, obarmhärtigt listig och hon lever ett hemligt dubbelliv om natten.

KyLLo
2025-03-22
Det finns väl ett feministiskt budskap, men det är som någon typ av hämndjakt i en seg och livlös sliskig version som skriker tv-serie. Verkligen ingen Nikita eller Hanna. Carey Mulligan är lika motbjudande som vanligt. Stark etta.
Agressor
2025-03-21
Brukar ha svårt för filmer med så skiftande ton som denna filmen har men av någon anledning tycker jag det funkar här, den är både rolig, sorglig, skrämmande och spännande. Och det funkar!
Tatty
2023-10-25
Rekommenderar den starkt! Kändes lite först att det inte hände nå mycket men sen hade jag tanke och känslan 'fan fan fan, så nära!' Och 'varför?!' Lite sorgligt och ännu sorgligare sen men gillade slutet starkt även om jag hade känslan 'FAN alltså'!! Så jävla typiskt att det ska hända!! Gillar den starkt även om den kan kännas lite eller ganska tråkigt först.
AsianDawn
2023-08-30
Lämnar precis den sura eftersmaken i munnen som förmodligen eftersträvas.
päronanton
2023-07-21
Stark film, Carey Mulligan gör en storslagen roll! Obehaglig historia.
elibaaba
2023-07-20
Obehaglig rakt igenom. Så otroligt mkt mörker som sminkas över i starka färger och glad poppig musik som ger mig en väldigt skev känsla när jag tittar på den med touch av illamående när sluttexterna rullar.
svältaren
2023-07-16
Ingen djuplodande studie över patriarkatet precis, men väldigt underhållande från början till slut, och flera oväntade vändningar. Mulligan bra i huvudrollen.
Robkiller
2023-06-25
Inte mycket att se här egentligen.
Rune2000
2023-03-12
Bra manus och stark insats från Carey Mulligan gör denna film till en minnesvärd upplevelse från början till slut.
RustyFilm
2023-01-09
Emerald Fennell skapade detta (både manus och regi). Ett välgjort och intelligent manus. Den visuella presentationen är snygg och färgstark, men bildberättandet är ganska så inskränkt. Emerald tycks överlåta till mig som betraktare att visualiserar vissa delar med min fantasi (som när man läser en bok), borde kanske ogilla just detta. Men av någon anledning köper jag hela konceptet och tycker att det är lysande. Det hela handlar om Cassandra (Carey Mulligan), en 30-årig kvinna och tidigare mycket kompetent medicinstudent. Hon har utformat ett hämnduppdrag som nu ska verkställas. Detta är en film vars handling du bör veta så litet som möjligt om innan titt. Den överraskar. Sevärd.