3.5
3.5
Psalmer från köket
En svensk hushållsforskare tvingas ifrågasätta sina värderingar efter mötet med den norske enstöring vars köksrutiner han blivit utsänd för att dokumentera.
Originaltitel | Salmer fra kjøkkenet |
Alternativ titel | Kitchen Stories |
Regissör | Bent Hamer |
Manus | Bent Hamer, Jörgen Bergmark |
Genre | Drama, Komedi, 2000-tal |
Skådespelare | Joachim Calmeyer, Tomas Norström, Bjørn Floberg, Sverre Anker Ousdal, Reine Brynolfsson, Lennart Jähkel, Gard B Eidsvold, Trond Brænne, Leif Andrée |
Det är det effektiva och ständigt förbättrande 50-talet. För att hitta optimala lösningar och utvecklingar av produkter till köket arbetar ett företag efter en sorts observerande fallstudiemet... Läs mer »
En söt bagatell.
Såg den här i syftet att fundera kring forskningsmetoder, det ledde till väldigt bra diskussioner om vad som oundvikligen händer i ett möte mellan forskare och forsknings"objekt". Tyckte också filmen utan överdriven komik berättar hur den här typen av forskning gjordes på 50-talet. Fin film.
Feelgood bromance...
Finstämd och mysig, en film att le till.
Den var ganska trevlig, särskilt för mig som empirisk forskare. Fina 50-talsmiljöer.
Konstig, inte på något bra sätt.
Intressant kritik emot positivismen. Men det hela känns lite långrandigt i längden. Dock en trea åt det starkare hållet får det bli.
Förbannat kul i en kvart, men idéerna räcker inte till en hel långfilm. Den förblir på ett mysigt plan när den skulle kunna gå längre. Det blir lite lamt i slutändan, lite för gubbigt förnöjt. Men ändå klart skön film, med en del riktigt kul pikar gentemot bl.a. Sverige och svenskarna och givetvis rationalismen.
Mycket bra film om vänskap och kampen mellan förnuft och känslor.
Helt underbar. En oväntad pärla som bjöd till många leenden.