Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Public Enemies


Historien utspelar sig under brottsvågens år 1933-34 när gangsterlegenderna John Dillinger, Baby Face Nelson och Pretty Boy Floyd härjade fritt i USA. Regeringen försök att stoppa dem ledde till att J. Edgar Hoover tillsatte Melvin Purvis för att leda den ökända jakten på Dillinger som förvandlade FBI till landets första federala poliskår.


Originaltitel Public Enemies
Regissör Michael Mann
Manus Ronan Bennett, Michael Mann, Ann Biderman
Genre Drama, Kriminalare, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Johnny Depp, Christian Bale, Jason Clarke, Stephen Dorff, Billy Crudup, Emilie de Ravin, John Ortiz, Giovanni Ribisi, David Wenham, Leelee Sobieski, Lili Taylor, Marion Cotillard, Stephen Graham, James Russo, Stephen Lang, Channing Tatum, Shawn Hatosy
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8426
Filmnummer 70786

Recensioner

Skapad 2019-12-17 av Mat1az
Michael Mann är regissören som gav oss storstjärnorna Robert DeNiro och Al Pacino på varsin sida om lagen i den actionpackade thrillern Heat. Nu är han tillbaka med lite av samma koncept igen, fa...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av westost
Public Enemies är en film som folk i de flesta läger har sett fram emot att se, av den ena eller andra anledningen. Dels för att de omåttligt populära (och förvisso begåvade) skådespelarna Joh...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av frienatic
Michael Mann gör inga försök att dölja sin kärlek för gangsters och gangsterfilmer i Public enemies. Filmen är en rosenskimrande hyllning till en era då, i alla fall om man tror på Mann, gang...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av AddeColciago
Ibland stöter man på filmer som är utom denna värld. Man sugs in i dem och förflyttas på något sätt in i en annan värld. Man vill inte att det ska ta slut utan bara fortsätta i evigheters ev...   Läs mer »

Kommentarer


RustyFilm
2022-12-17
En film om 30-talets skjutglade bankrånare John Dillinger (Johnny Depp). Dillinger är hämtad från amerikansk gangsterhistoria, så det han sysslar med här i filmen är nog åtminstone delvis hämtat från verkligheten. Dillinger målas upp som något av en folkhjälte, som dåtidens ”Robin Hood”. Men jag kan inte utveckla någon sådan känsla för honom. Svårt att känna sympati för någon i filmen överhuvudtaget. Men 30-tals miljöerna är mycket snyggt och trovärdigt byggda (klädsel, bilar, vapen och lokaliteter). Inledningsvis i denna långa film (140 min) har vi svårt att reda ut de många karaktärernas tillhörighet och position. Det stökiga fotot bidrar nog till detta. Mot slutet får vi i alla fall den spänning vi väntat på. Michael Mann har gjort bättre filmer än den här.
Rai
2022-01-11
Nja , den funkar...
Starkbröl
2021-05-10
Genuin men inte så upphetsande.
mammene
2020-10-14
Kändes som man spelade över en aning och tävlade om vem som är coolast. Jag är egentligen inte förtjust i gangsterfilmer så det dras väl ner automatiskt av det, men jag har sett bättre.
jcoke88
2020-06-15
Ett digitalt missfoster. Kunde inte se klart.
Ranma
2019-03-05
Nja. Väldigt ojämn och stundtals rörig. Vad vill man egentligen berätta, det är inte speciellt tydligt.
GreenMamba
2018-11-18
Var riktigt seg i början, men blev bättre och bättre ju längre filmen gick.
Ful_fisk
2018-08-17
Lite rörig och oengagerande i allt pang pang, men framåt slutet blev det ganska spännande ändå. Depps Dillinger är en rätt blek huvudperson, och Bale och Cotillard gör inget särskilt heller; istället är det lite oväntat Stephen Lang som Bales främsta vapenman och Stephen Graham som Babyface Nelson som står för de starkaste insatserna. Michael Mann kan bättre film, men en hyfsad trea räcker det nog till ändå, även ifall detta inte är något man sett göras bättre många gånger förut.
Raimo_1985
2018-02-10
Detta är utan tvekan den minst bra Michael Mann-filmen jag sett hittills. Visst, mycket är snyggt och actionfrekvenserna fräser på i pålitlig, högljudd och fet Michael Mann-stil. Men vem är John Dillinger egentligen förutom en sträng bankrånare som polisen inte kan fånga, på ett totalt ofattbart sätt (vissa grejer hoppas jag verkligen inte att det har hänt!) och varför ska vi bry oss om honom? Detta är andra gången jag ser den förvisso begåvade skådespelaren Depp spela en gangster (den gången innan var Blow) jag inte fattar alls varför vi som tittar ska bry oss om. Svårt att känna något för någon i filmen, och det är väl meningen att man ska göra i en Hollywood-rulle? ;) Starkt godkänt trots allt för de Michael Mann-kvalitéer som faktiskt går hela vägen, som det snygga filmandet, fet action och bra ljud.
sodomiten
2018-01-09
Helt stensäker etta. Upplägget i liknande filmer är att man hejar på skurken. Här är det totalt skitsamma för filmen är så långtråkig att klockan förefaller stå still, att det aldrig tar slut. Minns reklamaffischerna i t-banan och busshållplatserna när den kom på bio, vilken jävla bluff..
Visa äldre kommentarer »